Vesti / Utakmice / Kuljanima četiri, kapiten (opet) sačuvao mrežu

Kuljanima četiri, kapiten (opet) sačuvao mrežu05.08.2010. 09:29

Autor: Grof Žekula(0)
Ne dam...
Ne dam...
U

pretposlednjoj proveri (“generalka“ na “Karađorđu“, u subotu od 17:30h, protiv beogradskog BASK-a), fudbaleri Vojvodine savladali su Kuljane, uz podatak, da ni na dvanaestom pripremnom meču, protivnik nije uspeo da savlada golmana “Stare dame“:

FKV – Hajduk 4:0 (2:0)
Strelci: Đurovski 27’, Oumaru 41’, Katai 62’ i Stevanović 89'.


Bilo je lepo na delu videti 23 fudbalera Vojvodine na terenu (ako se računaju i Vladimir Kovačević, Ognjen Mudrinski i Slobodan Novaković, koji od juče, pa na dalje nose beli dres Hajduka, uz napomenu da isti tim predvodi Radojičić, bivši igrač i trener crveno-belih). Željko Brkić nije ni imao većeg posla, a pored njega je svih 90’ odigrao još samo ex-hajdukovac, Branislav Trajković.

Prvo poluvreme:
Brkić – Vulićević, Milović, Trajković, Pavlović – Ađuru, Tumbasević, Đurovski – Oumaru, Ilić, Jao.

Vrlo dobra i razigrana predstava ovih momaka, ali i zabrinjavajuća činjenica šta su sve uspeli da “prokockaju“ u ovom periodu igre. U po dve vrlo izgledne situacije su se našli Ilić i Jao, u jednoj više Oumaru, oprobao je i Tumbasević šut sa distance, kao i Đurovski (šut desnicom nakon driblinga). Ipak, dve najkolosalnije, propustio je čovek koji je i doveden u Novi Sad da postiže golove – Ganac Jao, koji sa svega nekoliko metara nije uspeo da "kruniše" sjajne lopte koje su mu uputili Ađuru i Đurovski, a to su situacije koje dolaze “pod moranje“ za centarfora Vojvodine.

Kod oba pogotka, asistenciju beleži Vladan Pavlović, koji je centrirao sa leve strane, prvi put (27’) nakon sjajnog duplog pasa sa Ilićem i nakon što je loptom tražio gorepomenutog Jaoa, ona se na drugoj stativi našla “na glavi“ Đurovskog, koji je smešta u mrežu. Kod druge situacije (41’), fantastično je pronašao Oumarua, koji je prosto zakucao loptu u mrežu gostiju.

Drugo poluvreme:
Brkić – M. Novaković, Karan, Trajković, Nenadić – Mitošević, Medojević, Merebašvili – Stevanović, Katai, Bilbija.

Ovaj deo igre nam je ponudio nekoliko dilema – koliko je Medojević blizu prve postave (ili je više bliži Vuk Mitošević, koji je opet odigrao vrlo dobar meč), koliko Bilbija “kuca na vrata“ centarforske pozicije, ko će pre zauzeti poziciju iza navalne trojke (“tačno je da delim dobre lopte, ali mi je radijus kretanja minoran“ Đurovski, ili “volim da opštim sa loptom i ne dam je nikome“ Merebašvili)... U jedno nema sumnje – Stevanović (ubedljivo najbolji u drugih 45’) i Katai su pravo “blago“ ovog tima i biće šteta ako presede sezonu (kao i Vuk) na klupi. Nadam se da će se njihov rad isplatiti i da to neće ostati nezapaženo od strane Zorana Milinkovića.

Apsolutno svaki proboj u nastavku učinio je Stevanović, koji je u 62’ sjajno pronašao Kataia i ubeležio asistenciju (Aleksandar rutinski realizovao priliku), da bi i sam, pred kraj meča, nakon Gruzijčevog centaršuta (uveo praksu izvođenja kornera levom nogom), glavom, postavio konačan rezultat. U ovom periodu beležimo i dve prilike Bilbije (prvu nakon šuta Merebašvilija sa distance i drugu glavom u skoku, što mu, evidentno, nije jača strana), te pokušaj Mitoševića sa 25 metara.


Momci koji su odigrali drugo poluvreme značajno su racionalnije koristili stvorene prilike, a isti im učinak beše – obe postave po dva gola, za konačna četiri “komada“ u mreži Kuljana. Sledi utakmica sa BASK-om, pa za 10 dana i početak šampionata, i duel sa Jagodincima na “Karađorđu“.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...