Vesti / Crveno-bela planeta / Stepanov ponovo u Turskoj

Stepanov ponovo u Turskoj02.08.2010. 12:43

Autor: Grof Žekula(4)
Igraću opet Ligu šampiona...
Igraću opet Ligu šampiona...
M

ilan Stepanov je novi član turskog šampiona Burse!!!

Ovaj rođeni Novosađanin, nakon što je u zimskom prelaznom roku 2005/2006. napustio svoju FK Vojvodinu (za koju je igrao od 2000. godine, postao kapiten tima i ljubimac navijača “Stare dame“, ukupno 105 utakmica, 6 golova), otisnuo se u inostranstvo, a prva destinacija, upravo je bila Turska. Tada prelazi u Trabzonspor (37, utakmica, 1 gol), da bi nakon sezone i po prešao u redove portugalskog šampiona Porta (dve sezone, 10 utakmica, ali i osvaja dve titule prvaka Portugala). Prošlu sezonu proveo je u španskoj Malagi (odigrao 12 utakmica), da bi ovih dana sve dogovorio sa Bursom, klubom sa kojim će u narednom šampionatu imati veoma težak zadatak – odbranu titule u prvenstvu u kojem decenijama dominiraju Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš, kao i učešće u Ligi Šampiona (za klub istorijsko), koje je naš Milan već igrao u dresu Porta.

Još 2004. godine igrao je na OI u Atini, kao član reprezentacije SCG, a svi još pamtimo gol (novembar 2005.) koji je u dresu mlade reprezentacije postigao, u kvalifikacijama za EP 2006, protiv Hrvatske. Na tom EP (igralo se u Portugalu), izabran je u idealan tim prvenstva, a naša reprezentacija igrala je polufinale takmičenja (poraženi smo od Ukrajine, nakon izvođenja penala). Za A tim reprezentacije, debitovao je protiv Češke (3:1) u prijateljskom meču, odigranom 16. avgusta 2006. godine, a na tom debiju dobio je i crveni karton. Ukupno ima šest nastupa za seniorsku reprezentaciju, a poslednji meč je odigrao protiv Jermenije, 13. oktobra 2007. godine, u kvalifikacijama za EP.

Inače, Bursaspor je klub koji je prvi put u svojoj istoriji (a osnovan je 1. juna 1963. godine), došao do titule prvaka Turske i tako postao drugi tim u istoriji (pored Trabzonspora, kome je to pošlo za rukom šest puta) koji je osvojio titulu, a da nije iz Istanbula. U svojim vitrinama ima i Kup te zemlje osvojen 1986. godine, a diči se i sa još tri finala istog takmičenja (1971, 1974 i 1992.), a dva puta su bili prvaci Druge lige Turske (1967, 2006). Osim ovojesenskog učestvovanja u grupnoj fazi LŠ, najveći uspeh na evro-sceni, Bursaspor ima u sezoni 1974/75, kada je dogurala do četvrtfinala Kupa pobednika kupova. Takođe su igrali i četvrtfinale Intertoto kupa 1995. godine.

Klub igra na stadionu “Bursa Ataturk“, kapaciteta 18.587 mesta, a koji je izgrađen 1979. godine. Planira se da se kapacitet gotovo duplira do 2012. godine. Videćemo kako će Milanu stajati zeleni dres kluba (čak im je i nadimak “Zeleni krokodili“), koji po ugovoru trerba da nosi u naredne tri godine.

Moj Milane – eto nama prilike da te ponovo gledamo u najelitnijem evropskom takmičenju (postoji zvanična onlajn TV kluba - bursasportv.com), pa ti od srca želimo da ti nastavak karijere bude upešniji od dosadašnje i da se domogneš ponekog trofeja i u Turskoj, a da se potom vratiš u svoj Novi Sad, obučeš dres Vojvodine, oko ruke ponovo staviš kapitensku traku i sve to probaš da uradiš i sa našom “Starom damom“. Takođe, uspeh u Bursi, može biti i pozivnica da ponovo obučeš reprezentativni dres.

Bursa'da iyi şanslar, rekli bi Turci!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...