Vesti / Utakmice / Pobeđeni i Sremci, mreža još netaknuta

Pobeđeni i Sremci, mreža još netaknuta01.08.2010. 20:23

Autor: Grof Žekula(4)
U

prelepoj atmosferi stadiona u Pećincima i u uslovima dostojnim najvišeg ranga takmičenja, pred oko 1500 gledalaca:

FK Donji Srem - FK Vojvodina 0:1 (0:0)

Strelac: Smiljanić u 51' minutu iz jedanaesterca.


Donji Srem: Varga, Ristić, Prljević, Lakić-Pešić, Radišić, Antunov, Bukorac, Marković, Tošić, Jovanović, Galin. Igrali su još: Pavićević, Mrkajić, Đurikić, Sremčević, Mirković, Beronja, Ćirić, Filipović.

FKV: Drinić (od 46' Pajović) - Smiljanić, Trajković, M. Novaković, Nenadić - Tumbasević, Mitošević, Đurovski (od 46' S. Novaković) - Stevanović, Katai (od 46' Stjepanović), Mrđa (od 46' Mudrinski).


Fudbaleri Vojvodine ni u jedanaestoj pripremnoj utakmici nisu dozvolili rivalu da zatrese njihovu mrežu, a pobedu je Novosađanima doneo Smiljanić, golom iz kaznenog udarca, posle prekršaja koji je iznudio Stjepanović, nakon što je "veleslalomaški" prevario tri igrača domaćih, da bi četvrti stao, prekršajem, na put Slavenovom proboju ka golu Sremaca.

Odbrana je bila odlična, pa domaćin nije uspeo da ozbiljnije pripreti u toku svih 90 minuta, a posebno su se u redovima crveno-belih istakli Smiljanić i najbolji na terenu - Vuk Mitošević. Kolosalne prilike u nastavku meča (koji smo i mi dosta bolje odigrali) propustili su i Mudrinski (2 puta) i oba Novakovića.

Zanimljivo je da je prvi deo susreta odigrao i Dragan Mrđa, čovek o kome srpska fudbalska javnost priča ovih dana i koji puni novinske stupce svih medija. Ovo mu je i bio prvi nastup nakon reprezentativnih obaveza, koje je imao tokom juna meseca.

Sledeću proveru, fudbaleri Vojvodine imaće u sredu, kada će u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku (17:30h) odigrati meč sa kulskim Hajdukom, koji se nalazi na pripremama u Novom Sadu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...