Vesti / Utakmice / Pobeđeni i Sremci, mreža još netaknuta

Pobeđeni i Sremci, mreža još netaknuta01.08.2010. 20:23

Autor: Grof Žekula(4)
U

prelepoj atmosferi stadiona u Pećincima i u uslovima dostojnim najvišeg ranga takmičenja, pred oko 1500 gledalaca:

FK Donji Srem - FK Vojvodina 0:1 (0:0)

Strelac: Smiljanić u 51' minutu iz jedanaesterca.


Donji Srem: Varga, Ristić, Prljević, Lakić-Pešić, Radišić, Antunov, Bukorac, Marković, Tošić, Jovanović, Galin. Igrali su još: Pavićević, Mrkajić, Đurikić, Sremčević, Mirković, Beronja, Ćirić, Filipović.

FKV: Drinić (od 46' Pajović) - Smiljanić, Trajković, M. Novaković, Nenadić - Tumbasević, Mitošević, Đurovski (od 46' S. Novaković) - Stevanović, Katai (od 46' Stjepanović), Mrđa (od 46' Mudrinski).


Fudbaleri Vojvodine ni u jedanaestoj pripremnoj utakmici nisu dozvolili rivalu da zatrese njihovu mrežu, a pobedu je Novosađanima doneo Smiljanić, golom iz kaznenog udarca, posle prekršaja koji je iznudio Stjepanović, nakon što je "veleslalomaški" prevario tri igrača domaćih, da bi četvrti stao, prekršajem, na put Slavenovom proboju ka golu Sremaca.

Odbrana je bila odlična, pa domaćin nije uspeo da ozbiljnije pripreti u toku svih 90 minuta, a posebno su se u redovima crveno-belih istakli Smiljanić i najbolji na terenu - Vuk Mitošević. Kolosalne prilike u nastavku meča (koji smo i mi dosta bolje odigrali) propustili su i Mudrinski (2 puta) i oba Novakovića.

Zanimljivo je da je prvi deo susreta odigrao i Dragan Mrđa, čovek o kome srpska fudbalska javnost priča ovih dana i koji puni novinske stupce svih medija. Ovo mu je i bio prvi nastup nakon reprezentativnih obaveza, koje je imao tokom juna meseca.

Sledeću proveru, fudbaleri Vojvodine imaće u sredu, kada će u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku (17:30h) odigrati meč sa kulskim Hajdukom, koji se nalazi na pripremama u Novom Sadu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...