Vesti / Utakmice / Čarapani ovog puta dobro prošli

Čarapani ovog puta dobro prošli31.07.2010. 21:12

Autor: Grof Žekula(4)
Pozdrav fudbalera dva tima pred utakmicu
Pozdrav fudbalera dva tima pred utakmicu
V

rlo skromna predstava dva rivala u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, na kojoj je odlučio jedan gol, a ni u desetoj pripremnoj utakmici rivali nisu uspeli da zatresu mrežu Novosađana:

FKV – Napredak 1:0 (1:0)
Strelac: Oumaru u 21’

FKV: Brkić – Vulićević, Karan, Milović, Pavlović – Ađuru, Medojević, Merebašvili – Oumaru, Ilić, Jao (58’ Bilbija).

Napredak – Vasković, Marjanović, Projić, Gašić, Paunović, Milovanović, Radulović, Radosavljević, Punoševac, Spasojević, Petronijević. U nastavku su šansu dobili i Marković, Milošević, Ristić i Antić.

Sudio je Vlado Glođović iz Vrbasa.

Apsolutno niko, ko je gledao meč, ne bi rekao da su isti rivali međusoban susret imali 16. maja i da je tada Vojvodina dobila sa čak 7:0. U međuvremenu, u Novi Sad je iz Kruševca doveden Ganac Jao, koji je bio i najlošiji igrač na terenu (kako igrati protiv bivših saigrača?), te je zamenjen u nastavku igre. Na sreću “čarapana“ novi špic Punoševac, odigrao je veoma dobro, a da je iskoristio dve vrlo izgledne prilike koje je imao, mogao je biti i junak meča. Ovako, taj epitet, sa pravom nosi Abubakar Oumaru, ubedljivo najagilniji igrač u crveno-belom dresu.

Prvih 20’ bilo je i više nego sramotno “izvedeno“ od strane oba rivala, da bi od tog minuta i publika mogla da uživa i vidi ponešto iz arsenala napada Vojvodine i Napretka. Tada je prvi put ozbiljnije, po gol Kruševljana, pripretio Ilić, da bi već u sledećem minutu FKV došla do gola i pobede – sjajno odigrana akcija na sredini terena između Medojevića i Ađurua, dubinski pas na bok ka Oumaruu, sledi njegov ulazak u kazneni prostor i šut u kontra ćošak golmana Vaskovića.

Nakon toga usledila su dva pokušaja Merebašvilija u 23’ i 28’, a Oumaru je odličnu šansu propustio pred kraj prvog dela igre, kada je sa svega nekoliko metara, nakon što mu je Jao uputio povratni pas, loše šutirao.

Najbolje dve prilike u ovom delu, ipak, propustili su gosti – prvo je Petronijevićev šut sa ivice kaznenog prostora blokirao Pavlović (33’), u situaciji kada je kapiten Brkić, već gotovo bio savladan, da bi 5 minuta nakon toga kolosalnu šansu imao Punoševac, koji se maestralno izborio za poziciju u kaznenom prostoru i iz okreta gađao donji levi ćošak Brkića, ali je Željko fantastičnom intervencijom, izmamio aplauze prisutnih u Veterniku.

Nastavak je bio nešto zanimljiviji, bar po napadima oba tima i želji da se dođe do povoljnijeg rezultata, čemu svedoči i pet kartona (od naših su “požuteli“ Merebašvili, Ilić i Karan) koje je “podelio“ Glođović, u tom periodu meča. Punoševac drugu kolosalnu priliku propušta u 50’, da bi mu na drugoj strani istom merom “uzvratio“ Oumaru u 53’. Ulazak Bilbije pokrenuo je stvari “ka napred“ i čini se da je ovaj Banjalučanin više pokazao za 32 minuta, nego Jao za “svojih“ 58, a svoju priliku, Nemanja je propustio u 68’ kada je sjajno namestio “levicu“ i sa 20-ak metara poslao loptu tik pored desnog roglja golmana Napretka. Pre toga (60’) Brkić je sjajno intervenisao, kada je ka golu, veoma dobro, šutirao Radosavljević.

Do kraja je “više nisam sebičan i mnogo više dodajem loptu“ Merebašvili (i na ovom meču je pokazao zašto je “uzeo“ mesto Mariu Đurovskom) probao iz novog prekida, iskosa sa leve strane (81’), ali je i tada, baš kao i u prvom poluvremenu, za malo prebacio gol.

Treneri obe ekipe, Zoran Milinković i Miljojko Gošić, imaju nakon ovakve predstave šta da kažu i na šta da ukažu svojim igračima. Kako realizovati prilike, do kojih i onako teško dođeš, biće najveća briga oba stratega.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...