Vesti / Aktuelno / Pantelić predstavio pojačanja

Pantelić predstavio pojačanja14.07.2010. 23:54

Autor: Grof Žekula(2)
Sportski direktor sa pojačanjima
Sportski direktor sa pojačanjima
U

Medija centru, SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, odmah nakon utakmice sa somborskim Radničkim, a pre puta na Taru, sportski direktor FK Vojvodine Miodrag Pantelić, predstavio je pojačanja za narednu sezonu i naglasio da očekuje da to u narednim danima postane i Branislav Trajković (član kulskog Hajduka, koji je već odigrao dve prijateljske utakmice u crveno-belom dresu), kao i da je klub u potrazi za još jednim igračem, koji igra na poziciji levog beka.

Pantelić je istakao da je prezadovoljan poslom koji je do sada učinjen, da su svi novopridošli igrači dovedeni kako bi podigli nivo igre Vojvodine u predstojećoj sezoni, kao i da je to vrlo planski odrađeno, a sve sa jednim ciljem – da se ne ponovi prethodna, koja je bila, u rezultatskom smislu, veoma neuspešna.

Milovan Milović, doskorašnji kapiten ivanjičkog Javora, a bivši igrač Obilića, Bežanije i Partizana, koji je debitovao i za reprezentaciju Srbije na gostovanju u Japanu (takođe je i tada nosio kapitensku traku), a koji je sa FKV potpisao ugovor na dve godine, istakao je da je presrećan što je došao u Novi Sad, da mu je drago što će igrati u tako velikom Klubu i da može samo da obeća da će dati svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici, dok bude nosio crveno-beli dres, da će težiti da iskustvom pomogne mlađim igračima, a da će nakon toga ljudi, koji su ga u Novi Sad i doveli, konstatovati da u tome nisu pogrešili.

Brana Ilić, koji nakon Zemuna, Rada i Partizana, oblači dres Vojvodine, na šta se obavezao ugovorom na dve godine, rekao je da je to ogromna stvar za njega i njegovu karijeru, da je došao u veliki Klub u kome ga već, za ovo kratko vreme koje je proveo u njemu, više poštuju kao igrača, nego što su to činili ljudi iz bivšeg kluba, gde to nije bio slučaj. Veruje u ovaj tim, naglašava da su pojačanja izuzetno kvalitetna, uslovi za rad sjajni, a da to sve treba materijalizovati u narednoj sezoni, plasmanom kakav FK Vojvodina zaslužuje.

Milko Novaković, mladi reprezentativac Crne Gore, rođeni Novosađanin, bivši igrač Cementa (Beočin), Sloge (Temerin), Banata, Mogrena i Videotona (Sekešvehervar iliti Stoni Beograd, Mađarska), koji je se na vernost Vojvodini obavezao na godinu dana, izjavio je da je jako lepo se posle tri godine vratiti kući, te da će se truditi da maksimalnim pristupom treninzima, izbori mesto prvotimca i tako se oduži Klubu i ljudima koji su mu ukazali poverenje.

Abubakar Oumaru, Kamerunac koji se nakon igranja u Kini preselio u Srbiju, a nakon OFK Beograda oblači dres Vojvodine, a ugovor zahteva da ga nosi tri godine, dodao je da je za dve nedelje koliko trenira u SC “Vujadin Boškov“ video i uverio se da je to korak napred u njegovoj karijeri, da mu se dopada dobra atmosfera u Klubu i timu, da svi stoprocentno pristupaju svojim obavezama i da to garantuje uspeh u sezoni koja startuje 14. avgusta.

Jao Antvi, Ganac koji je nakon igranja u domovini, došao u kruševački Napredak, a nakon igranja “Pod Bagdalom“, rešio da zaigra i na “Karađorđu“, što po ugovoru treba da čini u naredne tri godine, nije davao nikakav komentar na konferenciji, a baš nakon što je bio dvostruki strelac na utakmici protiv Radničkog, pa se i nadamo da će golovi biti njegov “jezik“, te da će time dobiti poziv da zaigra ponovo za reprezentaciju svoje zemlje, kod našeg Milovana Rajevca, za koju je odigrao sedam utakmica u mladoj i dve u seniorskoj konkurenciji, a u te dve, za učesnike osmine finala upravo završenog SP, postigao isto toliko golova.

Pantelić je još dodao da su na pozajmicu dati sledeći fudbaleri:
-- Slavija Srpsko Sarajevo – Zogović, Šušnjar, Babić, Nestorović
-- Proleter NS – Drinić i Sekulić.
-- Veternik – Faber, Bečelić, Perić, Zeljko i Milićević.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...