Vesti / Utakmice / Jao, Jao - ali Katai ga prvi dao

Jao, Jao - ali Katai ga prvi dao14.07.2010. 15:12

Autor: Grof Žekula(0)
U

četvrtoj po redu pripremnoj utakmici, nakon koje sledi put na Taru, a po pravom paklu od vremena, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku:

FK Vojvodina – FK Radnički (Sombor) 3:0 (0:0)
Strelci: Katai u 79’; Jao u 81’ i 89’.


FKV (prvo puluvreme)
Kesić , Vulićević – Karan – Milović – Nestorović, Mitošević – Medojević (kapiten, od 25’ S. Novaković) – Đurovski, Stevanović – Oumaru – Bilbija.

FKV (drugo poluvreme)
Brkić (kapiten), Smiljanić – M. Novaković – Mojsov – Pavlović, Ađuru – Tumbasević – Merebašvili, Ilić – Katai – Jao.

Radnički - Žakula, Medić, Vidović, Dabić, Đulić, Tešanović, Bobanac, Milić, Kulić, Ivanov, Dubajić.
U drugom poluvremenu, osim Njegomira, koji je na gol umesto Žakule stao u 70’, od početka su igrali – Lakić, Tomanović, Đoković, Vučković, Zelić, Stevanović, Resanović, Kenić, Stevović i Peruničić.



PRVO POLUVREME:

Prvo poluvreme nisu obeležile fudbalske čarolije, niti bilo šta što bi se sa ovom čarobnom igrom moglo uporediti, već vrlo ozbiljna povreda gostujućeg igrača Milića, koji je u poslednjem minutu ovog dela igre, a nakon duela sa Nestorovićem, nezgodno pao i vrlo ozbiljno povredio rame (koje je iskočilo) i grudnu kost (koja je napukla). Pre toga, u 25 minutu, do tada kapiten Medojević, napustio je igru i svoje mesto prepustio Slobodanu Novakoviću, jer je povredio levo stopalo.

Najbolju priliku u ovom periodu imali su gosti – u 29. minutu, nakon katastrofalne greške Karana (preuzeo kapitensku traku od Medojevića), sam ispred Kesića izašao je Ivanov, ali je njegov šut, rezervni čuvar mreže Vojvodine, maestralno zaustavio i time u svoju (i našu) korist rešio situaciju “1 na 1”.

Vojvodina je pokušavala preko Bilbije, Oumarua, Đurovskog i Novakovića, ali su njihovi udarci bili preslabi za veterana Žakulu. Najbolji u našim redovima, bez premca, behu Stevanović, koji je pravio dar-mar po desnom boku i Mitošević, koji je držao konce na sredini terena. Milović, to je sasvim jasno, biće jedno od najvećih pojačanja za naš tim – bez greške, kako u skoku, tako i “na zemlji” i pravi komadant odbrane. Dobrano smo podbacili u vrhu napada, u ovom periodu igre, a to ćemo sve naplatiti u nastavku.

DRUGO POLUVREME:

Ulazak Ilića uneo je renesansu u napadačkoj igri Vojvodine, a ne bi bilo fer ne istaći da je Merebašvili značajno bolje odigrao od Đurovskog. Iliću, uz rame, behu Jao i Smiljanić, pa smo sve na kraju krunisali najubedljivijim trijumfom u dosadašnjem toku priprema.

Gosti nisu ozbiljno pripretili u ovom periodu, a mi smo kolosalnu priliku promašili već u 2. minutu – Pavlović je probio bok i centrirao, Jao kliže i zahvata loptu nogom, a ona odlazi tik pored desne stative Žakule. Nakon toga, za nepunih 10-ak minuta, vrlo dobre pokušaje sa distance beleže Ilić dva puta i Tumbasević. Pravo je čudo kako bar jedna lopta nije “odsela” u mreži gostiju.

Ilić i Smiljanić nastavljaju da rasturaju desni bok (što je činio i Stevanović u prvom delu igre), a jedan od najlepših momenata, a pre trostrukog radovanja, beležimo u 74. minutu, kada je Ilić sam prešao dobrih 50-ak metara, “nanizao” i driblingom se rešio nekolicine igrača Radničkog, ali “završnice”, kao što će tek uslediti, nije bilo.

Taman što je veteran Žakula, svoje mesto ustupio rezervnom čuvaru mreže i kada su svi pomislili da će se utakmica završiti početnim rezultatom, Vojvodina je uspela da čak tri puta zatrese mrežu Somboraca. Prvo je to učinio Katai, nakon što ga je Ilić uposlio, a Aleksandar je, iskosa sa 14 metara (ušao je na kontra stranu, u maniru najboljih fudbalera), prebacio loptu sa leve na desnu nogu i poslao je u suprotni ćošak.

Nakon njega i novopridošlica iz kruševačkog Napretka, Jao, upisao je prvi, pa potom i drugi gol u crveno-belom dresu. Kod prvog, sjajnu asistenciju, kroz sredinu gostujuće odbrane, beleži Merebašvili, nakon čega je Jao bio nepogrešiv u situaciji “1 na 1”, a kod drugog, pred poslednji sudijski zvižduk, nije mu bilo teško da sa svega metar-dva ugura loptu u mrežu i kruniše odličan pas u dubinu Tumbasevića ka Smiljaniću, koji je “prozujao” desnom stranom, izdržao na leđima dva duela i uposlio Ganca.


Četiri pripremne utakmice i još nismo primili gol - jasno je da će nam odbrana (a još i više kad joj se priključi Trajković) biti bolji deo tima, a redom smo na te četiri utakmice davali po gol više, što može da raduje:

FKV - Borac Banja Luka 0:0
FKV – Solunac Rastina 1:0
FKV – Hajduk Kula 2:0
FKV – Radnički Sombor 3:0

Slede dvonedeljne pripreme na Tari i četiri nova prijateljska meča.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...