Vesti / Utakmice / Vošini fudbaleri sutra na dvostrukom ispitu

Vošini fudbaleri sutra na dvostrukom ispitu09.07.2010. 12:12

Autor: Grof Žekula(0)
P

rošlosezonski pobednik Vojvođanske lige - grupa Zapad, pa samim tim i klub koji je izborio učešće u Srpskoj ligi od naredne sezone, FK Solunac iz Rastine (naselje u zapadnoj Bačkoj, 22 km udaljeno od Sombora, u blizini državne granice sa Mađarskom i svega 566 stanovnika po poslednjem popisu), biće drugi po redu rival fudbalerima Vojvodine, na pripremama, pred start šampionata.

Utakmica će se igrati u subotu od 11h, u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, a to će biti prilika da šef struke Zoran Milinković još jednom proveri sa čime raspolaže, a nakon prve pripremne utakmice protiv banjalučkog Borca, koja je u sredu okončana 0:0.

Sa Soluncem smo, ne tako davno (31. marta), “prijateljski” odmerili snage na istom mestu i savladali ga sa 5:2, a tada je, poslednji put, dres Vojvodine obukao Alin Stojka. Videćemo, da li i nekima (4 Latinomamerikanca koja su na probi) koji će taj isti dres sutra navući na svoja leđa, sledi ista sudbina.

Da stvar bude zanimljivija, treću pripremnu utakmicu igramo istog dana – naime, u subotu popodne od 17:30h, gostovaćemo u Kuli i odmeriti snage sa Hajdukom. To sve navodi nas na zaključak, da će priliku na sutrašnjem “dvomeču” dobiti kombinovani timovi, pa će svim igračima biti data šansa da, pred stručnim štabom i navijačima, pokažu svoj kvalitet.

Nakon ove, u sredu 14. jula, takođe u Veterniku, predstoji i poslednja provera (protivnik somborski Radnički), a već sutradan ekspedicija FK Vojvodina kreće na dvonedeljne pripreme na Taru uz, nadamo se, konačan spisak onih na koje će se računati u jesenjem delu prvoligaške (i kup) borbe.

Znači, u subotu, 10. jula, program izgleda ovako:

11h - Veternik
FKV - Solunac (Rastina)

17:30h - Kula
Hajduk - FKV

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...