Vesti / Utakmice / Borac testira novu, borben(ij)u Vojvodinu?

Borac testira novu, borben(ij)u Vojvodinu?06.07.2010. 09:26

Autor: Grof Žekula(2)
D

va brata ponekad moraju odmeriti snage i videti “ko je jači“. Onako – sportski i džentlmenski, bez “zle krvi“. Tako će biti i u sredu, 7. jula, od 18h, kada će u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, na megdan izaći stariji, crveno-beli brat iz Novog Sada, i onaj 12 godina mlađi, crveno-plavi iz Banja Luke. S punim pravom, ovaj meč se može i nazvati “PRIJATELJSKIM“!

Gosti (ako su to, u opšte), predvođeni čovekom koji je poslednji “seo“ sa FK Vojvodinom na vicešampionsku stolicu, Zoranom Džimijem Marićem, nalaze se na pripremama u Novom Sadu (zanimljivo je da su u toku istih remizirali sa OFK Beogradom (1:1), a posle našeg međusobnog meča igraju još i sa FK Novim Sadom) , kako bi se što bolje spremili za takmičenje koje mi gledati nećemo (evropsko). Tu im, od srca, želimo da “traju“ što duže, jer isto ne videše punih 18 godina (od 1992. godine, kada behu pobednici Mitropa kupa), pa je red da se Banja Luka raduje i evopskim pobedama. Na evro-put kreću od 2. kola kvalifikacija za LE (15. jul), a protivnik će im biti švajcarska Lozana.

Sa druge strane, velikom broju pojačanja (novopridošlih igrača) i nekolicini onih koji su na probi, a kojima “diriguje“ novi šef struke Zoran Milinković, ovo će biti prvo predstavljanje pred publikom, a pred novu sezonu, u kojoj je pod moranje popraviti utisak iz prethodne i barem dosegnuti rezultatski uspeh, koji je učinila družina predvođena pomenutim Marićem, pretprošle sezone. Uslediće još dva pripremna meča, pa put na Taru, kako bi se forma brusila za start šampionata 14. avgusta (ukupno bi trebalo da imamo 11 protivnika do tad).

Osvajač Kupa BiH (i jedini drugoligaš u istoriji, a osvajač Kupa Jugoslavije), protiv finaliste Kupa Srbije, Bilbija i Vukelja protiv “svojih“...Vredi gledati!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...