Vesti / Crveno-bela planeta / Dva gola Olaha

Dva gola Olaha06.04.2009. 18:29

Autor: LimanFKV, Voja(0)
A

mkar Perm - CSKA Moscow 0:0

CSKA nije uspeo da pokupi bodove iz Perma. Miloš Krasić zamenjen je u 74. minutu, kada je u igru usao Rahimić. CSKA je zaradio i prvi crveni karton u sezoni, a isključen je Semberas. Teško će oni sa Zikom napraviti neke rezultate, al otom-potom.

Boje domaćih Predrag Sikimić nije branio na ovoj utakmici.

Terek Grozny - Dynamo Moscow 1:0

Dinamo je ostavio bodove u Groznom. Iako je Dinamo bio bolji tim, imao duplo više suteva i izglednih šansi, moraće da potraze neku drugu utakmicu za kupljenje bodova. Joca Tanasijević je u igru ušao u 78. minutu, a samo dva minuta kasnije zaradio je i prvi žuti karton u sezoni zbog grube igre.

Khimki - Rostov 0:1

Himki i dalje trazi igru, što sam i predpostavljao nakon rezultata na pripremama. Ono što raduje je da je Nenad Nastić ponovo odigrao svih 90 minuta. Na žalost izgubljeni su ponovo bodovi od "poželjnog" gosta Rostova, verovatno konkurenta u nastavku sezone za ostanak u ligi.

Real Murcia - Xerez 1:2

Novi poraz Mursije. Oba gola primili su na indentičan način nakon prekida. Ranko Despotović zamenjen je u 59. minutu. Naravno ni ova utakmica nije mogla da prođe bez crvenog kartona za igrace Mursije. Ovaj put stradao je Kapdevila.

Olomouc - Slavia Prague 1:0

Nakon očajnih rezultata, kako to već biva, stradao je jedan od vodećih timova. I to koji - Slavija Prag! Ogromna pobeda za Sigmu koja će ih valjda malo stabilizovati, pa da opet pružaju igre iz prvog dela sezone. Darko Šuškavcević, kapiten Sigme, nije igrao ovu utakmicu.

Krimpetelnica - Energetik 0:3

Ser Saša Todić, koji je ovih dana napunio 35 godina, branio je čitav meč. Na žalost primio je tri gola, ali raduje opet ga videti na golu.

Chernomorets Odessa - Tavriya Symferopol 0:2

Vrlo važna pobeda Tavrije na gostovanju konkurentu za opstanak u ligi. Slobodan Marković nije igrao.

Vitoria Guimaraes - FC Porto 1:3

Milan Stepanov opet je presedeo meč na klupi.

Debrecen - BFC Siofok 5:1

Novi golovi Loranta Olaha. Trenutno je na cifri 11 kao i kolega iz špica. Verovatno će uskoro stići do čuvene kote 15 golova po sezoni, baš onoliko koliko je želela nasa uprava - igrača koji može da da 15 golova po sezoni. Pa mogli su ga dovesti za male pare. Igor Bogdanović nije igrao.

Vasas Budapest - Haladas 1:1

Dobrić je nastupio od pocetka, čovek je malo pustio kosu, ima dres sa brojem 25 na leđima. Sem njega u prvoj postavi su bili i Paripović i Vujović (verovatno isto neki naši). Prvo poluvreme dosta dosadno, Dobrić je iznudio dva žuta kartona, čini mi se da je dosta sazreo kao igrač, ali i dalje mu je duel igra na nivou Dusana Tadića.

Negde u 35. minutu, Paripović pravi prekršaj negde na liniji 16 metara i gosti prelepim golom iz slobodnjaka dolaze u vođstvo. Prvo poluvreme je zavrseno 0:1.

I onda, starter u drugom poluvremenu niko drugi do Ljubiša Vukelja, igrač sa brojem 22. Vukelja je za to drugo poluvreme pretrčao više nego za sve mečeve provedene u Vojvodini. Nije igrao na mestu špica, nego po levom boku. I onda šlag na tortu, 72. minut i gol Ljubiše Vukelje na asistenciju Saše Dobrića za 1:1, i to veoma lep gol.

Kaposvar - FC Fehervar 1:1

Ilija Radović se izgleda povredio jer je teren napustio već u 34. minuti.

Budapest Honved - Gyor 0:0

Bojan Neziri je igrao svih 90 minuta u novom remiju Đera.

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:3

Zanimljiva utakmica sa stanovišta fudbalske taktike i strategije gde je trener Herte držao Pantelića i Kačara na klupi, i "ala Ljupko Petrović" igrao na rezultat, a kad je u 65. minutu njegov klub počeo da gubi 2:1, čovek ide na sve ili ništa i vrši tri izmene odjednom, uvodi Kačara, Pantelića i još jednog špica a izvodi ceo vezni red. To ni Marić nije u stanju izvesti, i naravno u prvoj kontri dobijaju gol.

Herta je ovim porazom pala na 3. poziciji i sada zaostaje 2 boda za vodećim Volfsburgom i Hamburgom.

Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus 2:1

Savo Pavićević je igrao 90 minuta, dok je Branko Jelić šansu dobio u 79. minutu.

Atalanta - Fiorentina 1:2

Vlada Avramov nije branio.

Salernitana - Treviso 2:2

Trevizo je ispustio važne bodove u 90. minutu.

Ankaraspor - Bursaspor 0:2

Ankara je usla u malu krizu rezultata. Ponovo su izgubili, a ovaj put skalp im je skinula Bursa. Radoslav Batak igrao je svih 90 minuta.

Standard Liege - Germinal Beerschot 3:1

Pogodak i Milana Jovanovića. Koliko sam shvatio igrao je svih 90 minuta.

Ventspils - SK Blazma 5:1

Saša Cilinšek igrao je svih 90 minuta. Koliko sam shvatio, kod prvog pogotka Ventpisla Cilinšek je bio asistent, pošto se lopta nakon njegovog šuta odbila od jednog igrača i završila u mreži.

Grbalj Radanovici - Petrovac 1:0

Ivica Francišković igrao je svih 90 minuta i opet je bio iznad proseka. Zaradio je ocenu 7 i bio je jedan od najboljih aktera meča. Umalo i da postigne gol sa 30 metara iz slobodnog udaraca, ali je bolji bio golman Petrovca.

Mogren Budva - Dečić Tuzi 3:1

Žarko Belada nije igrao na ovoj utakmici. U sledećem kolu na redu je derbi prvenstva gde se sastaju Mogren i Budućnost. Mogren beži Budućnosti 6 bodova.

Modriča Maxima - Slavija Srpsko Sarajevo 0:1

Modriča je pretprpela novi poraz na svom terenu i sada je samo na bod od ispadanja u prvu ligu RS. Sreten Vasić igrao je celu utakmicu, dok je Đorđe Zafirović označen kao najlošiji pojedinac na meču, najviše zbog promašaja gola sa samo dva metra.Zamenjen je u 30. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...