Press / Dnevnik: Merebašvili Vošin i zvanično

Merebašvili Vošin i zvanično17.02.2010. 22:51

Dnevnik(0)
J

učerašnja vest iz kancelarije UEFA, koja je stigla na adresu FK Vojvodina, obradovala je Novosađane. I zvanično je s najvišeg mesta evropske kuće fudbala potvrđeno da je Gruzijcu Giorgiu Merebašviliju odobren transfer iz Dinama Minsk u novosadski klub. Podsećamo, bojazan koja je proteklih dana provejavala kroz redove crveno-belih nije bila bez osnova. Naime, početak pregovora i transfer započeti su par sati pre isteka zimskog prelaznog roka, a okončan je po njegovom isticanju. No, u UEFA su imali razumevanja za tih par sati ali su imali u vidu i to da prilikom dogovora u vezi s prelaskom ovog igrača nije bilo ni najmanjih nejasnoća na relaciji klub – igrač - klub, što je svakako doprinelo pozitivnom rešenju.

Kako u Vojvodini ne žele ništa da prepuste slučaju kada je reč o novajlijama, isti je slučaj i s napadačem Dinama Giorgi Merebašvilijem. Gruzijac je stigao u Novi Sad za vikend, prema dogovoru nije odputovao u Antaliju, već će se priključiti novim klupskim drugovima čim se vrate iz Turske (sutra u popodnevnim satima).

- Za to vreme Gruzijac je podvrgnut seriji lekarskih pregleda – kaže lekar Vojvodine dr Borko Vukosav, koji se iz Antalije vratio u utorak. – Merebašvilija očekuju zdravstveni i klinički pregledi, a potom ćemo obaviti funkcionalno testiranje da vidimo njegovu trenutnu spremnost.

S obzirom na to da je Mihael Kucišvili praktično završio karijeru, jer ima srčanih problema, Vojvodina će i ubuduće u svojim redovima imati internacionalca iz Gruzije. Prema onome što se moglo čuti i videti na osnovu snimaka, Georgi Merebašvili je dobar igrač, golgeter, pa će njegovo prisustvo još više pojačati ionako oštru konkurenciju u navalnom redu.

Problem bi mogao da bude jedino taj što Merebašvili nije prošao pripreme s ekipom Vojvodine i sigurno je da će bar u početku biti u drugom planu. No, kako će takmičarski kalendar biti zgusnut zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, ritam sreda–nedelja iziskivaće znatne napore i veliki broj spremnih igrača, pa će u prednosti biti timovi s dužom klupom i izjednačenijom konkurencijom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...