Press / Blic: Aleksić: Đenova je pravi klub za mene

Aleksić: Đenova je pravi klub za mene 24.01.2010. 12:03

Blic(0)
M

ladi reprezentativac Srbije Danijel Aleksić prezadovoljan je prvim danima u novom klubu Đenovi. Nakon što je potpisao za člana Serije A, Aleksić se priključio prvotimcima, i uskoro će konkurisati za najboljih 11.

- Klub je izuzetno organizovan, imamo jaku ekipu, a sviđa mi se i grad, pošto izlazi na more. Za mene počinje nova era - rekao je Aleksić za italijanske medije.

Aleksić će u Đenovi imati veliko društvo iz Srbije.

- Tu su saigrači Boško Janković i Nenad Tomović, tu je i moja porodica, i za neki dan ću se useliti u novi dom. Verujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu. Za sada, sve je sjajno.

Bivši igrač Vojvodine veruje da je izabrao pravi klub.

- Bio sam interesantan Mančester sitiju i moskovskom CSKA, ali sam izabrao klub koji sam više želeo. Zadovoljan sam, verujem da je i Vojvodina takođe. S jedne strane osećam radost, ali s druge strane i tugu, pošto sam napustio sam grad u kojem sam proveo prelepih osam godina.

Aleksić nije zaboravio posrednika u transferu.

- Zahvalio bih i Vladimiru Jugoviću, koji je pomogao da se realizuje transfer. Italija je za mnoge Srbe san. Svestan sam da sam na novom početku i da imam mnogo da učim - zaključio je Aleksić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...