Press / Dnevnik: Očevim stopama do prvog tima

Očevim stopama do prvog tima23.01.2010. 16:55

Dnevnik(0)
P

lejadu mladih igrača FK Vojvodina priključio je prvom timu ove zime. Izdanci Vošine fudbalske škole nagoveštavaju sjajan potencijal.

Mitošević, Stevanović, Katai, Zeljko, Babić...potvrđuju da o perspektivi novosadski superligaš ne mora da brine. U nedavnoj trening utakmici s Metalcem iz Futoga velike mogućnosti nagovestio je centarfor Ognjen Mudrinski (91. godište). Postigao je lep gol i pokucao na vrata prvog tima.

- Potpis profesionalnog ugovora s Vojvodinom doživeo sam kao nešto najlepše do sada. Od pete do sedme godine bio sam u petlićima Elana iz Srbobrana, a potom od sedme do 11. godine proveo u Školi fudbala RMR, gde me je tajnama fudbala naučio Miroslav Smajić. Naša generacija s Mitoševićem, Kataiem i ostalima stigla je do prvog tima, pa nam sada preostaje da opravdamo sve ono što su nas kroz mlađe kategorije u FC “Vujadin Boškov” učili treneri Aleksić, Zagorac, Pantelić, Šarčević, Zagorčić, Grubor i Meseldžija – nabraja dosadašnje učitelje Mudrinski.

Otac Radoslav takođe je stigao do ovdašnje fudbalske elite. Bio je prvotimac Bečeja kada je ovaj tim igrao u Evropi.

- Očevi saveti mnogo mi pomažu. Nastoji da mi ukaže na svaku sitnicu, da ne ponovim neke njegove greške. Drago mi je što nastavljam njegovim fudbalskim stopama. I Radoslav je bio napadač, a ja ću se podruditi da ga nadmašim što bi i njega, sigurno, obradovalo – veli Mudrinski.
Golovima se istakao u Omladinskoj ligi Srbije.

- U konkurenciji Crvene zvezde, Partizana, OFK Beograda...postigao sam 17 golova. To je odlično takmičenje, prava priprema za ono što nas čeka u seniorskom uzrastu – smatra mladi fudbaler.
Već je kod Dragoslava Stepanovića osetio šta znači biti konkurent starijima, ali ova zima, pod komandnom palicom Branka Babića, je nešto sa čime se prvi put susreće.

- Drastična je razlika u zahtevima na treninzima u poređenju s onim što je do sada bilo u mlađim kategorijama. Intenzitet je neuporediv, odgovornost daleko veća, pa je svaki novi trening svojevrsni ispit. Za sada se dobro nosim sa starijim drugovima baš kao i moji vršnjaci. Važno je da nas povrede mimoiđu i da se izborimo za spisak putnika koji će putovati u Tursku na drugu fazu priprema – ističe Mudrinski.
Ne libi se da priča o svojim vrlinama i manama.

- Snažan šut, dobar skok i igra glavom su moji aduti. Ono na čemu moram još mnogo da radim i da popravim je kretanje i igra bez lopte. Verujem da ću i u tom segmentu biti mnogo bolji kako vreme bude odmicalo – kaže Ognjen Mudrinski, za sada nada novosadske Vojvodine, a jednoga dana možda vođa navale u čijim golovima će navijači uživati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...