Press / Dnevnik: Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu24.12.2015. 02:14

Dnevnik(0)
U

svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme.

Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama Sredozemnog mora, preciznije u regiji turskog grada Antalije, ali je sada postojala opcija da promene odredište i odu u Sloveniju, na Kipar, Maltu, pa i Španiju. Međutim, rukovodstvo crveno-belih je pažljivo odmerilo sve mogućnosti i došlo do zaključka da je najbolji odnos ponude cena i uslova za rad, kao i odabir potencijalnih rivala za trening utakmice, u Turskoj i donelo odluku da šef struke Nenad Lalatović i njegovi učenici ponovo odu u ovu zemlju.

- Zaista su najbolji uslovi, vreme i mogući protivnici u Turskoj - rekao je generalni direktor FK Vojvodina Aleksandar Dunđerski. - Zato smo doneli odluku da ponovo odemo tamo, preciznije u Belek i da ekipa sprovede pripreme od 26. januara do 9. februara u luksuznom hotelu “Susesi” i na njegovim veoma kvalitetnim terenima, gde se prošle godine pripremao i Partizan.

Poznati su i termini u kojima će Vojvodina igrati utakmice u Turskoj.

- Imaćemo provere forme 28. i 31. januara, odnosno 3, 4, 7. i 8. februara. Ostalo je da se dogovorimo ko će nam biti rivali, a već smo dobili listu klubova koji će se u to vreme nalaziti u Beleku i Antaliji i s kojima bismo mogli da odmerimo snage. Koliko smo videli, moći ćemo da odaberemo između brojnih ekipa iz Kazahstana, Azerbejyana, Ukrajine, Danske, Češke i, naprimer, Slovačke, pa ćemo uskoro dogovoriti utakmice s odabranim timovima.

Što se igračkog kadra tiče i eventualnih novajlija u crveno-belom dresu, kako saznajemo, već se vode razgovori s nekim fudbalerima za koje je trener Lalatović izrazio želju da bi ih rado video u ekipi. Pregovara se aktivno s Dejanom Melegom, mladićem poniklim u novosadskom klubu, koji je sada igrač Ajaksa, a prošlu polusezonu proveo je u holandskom Kamburu na pozajmici. Među dobro obaveštenim pojedincima može se čuti da se razgovori vode i s Milanom Stepanovom, iskusnim centralnim bekom, koji je sada član Sarajeva, a koji je takođe karijeru započeo u Novom Sadu.

- Postoji spisak igrača koje bi trener Lalatović voleo da vidi u našoj ekipi, ali ne bih još govorio o njihovim imenima.Vremena za razgovore imamo dovoljno, a izvesno je to da bismo voleli da sve eventualne novajlije stignu u naše redove pre polaska na pripreme u Tursku – kazao je Dunđerski.

Crveno-beli se nalaze na zimskom odmoru, a prozivka ekipe zakazana je za 10. januar, kada će se obaviti testiranja i lekarski pregledi i zvanično početi pripreme za prolećnu polusezonu. Do 25. januara, dakle, novosadski superligaš će trenirati u svom FC “Vujadin Boškov”, a posle toga planiran je odlazak u Tursku.

Lalatoviću ukinuta suspenzija

Neuobičajeno dugo trajao je put pisane odluke o ukidanju suspenzije treneru Nenadu Lalatoviću od strane Komisije za žalbe FSS. Ona je, konačno, stigla i u njoj se, između ostalog, kaže:

- Tromesečna suspenzija Lalatoviću se zamenjuje novčanom kaznom od 200.000 dinara, zbog prekršaja iz člana 54. Disciplinskog pravilnika FSS, učinjenog nesportskim ponašanjem - verbalnim sukobom sa Obradom Jovanovićem, komesarom za bezbednost FK Radnički Niš i Darkom Bulatovićem, bivšim predsednikom kluba.

Lalatović se obavezuje da navedeni novčani iznos uplati u roku od 15 dana od prijem ove odluke.

Stanisavljević u Asterasu

Iako je tek nedavno završen prvi deo fudbalskog prvenstva u Superligi Srbije, Vojvodina je juče ostala bez jednog od najboljih igrača tokom jesenje polusezone Aleksandra Stanisavljevića. Pričalo se da su za usluge ovog igrača zainteresovani mnogi inostrani klubovi, pre svih turska Bursa, a desnokrilni napadač se dogovorio s grčkom ekipom Asteras Tripolis.

Aleksandar Stanisavljević je u prošlom letnjem prelaznom roku potpisao ugovor s Vojvodinom, u koju je stigao iz Donjeg Srema. U Srbiji je igrao i u Slogi iz Petrovca na Mlavi, OFK Beogradu, a nakon sezone provedene u Pećincima, obukao je crveno-beli dres novosadskog superligaša. Za Novosađane je postigao ukupno osam golova, a najbolje partije pružio je u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Sampdorije i u domaćem šampionatu protiv Partizana, što je izazivalo povećano interesovanje stranaca za njega.

Na ime obeštećenja Vojvodina je dobila 140.000 evra i 20 odsto od Stanisavljevićevog sledećeg angažmana.

Vesti
Filip Malbašić igrač sezone 2016/2017

Jedan rođeni Beograđanin, koji je u januaru 2016. godine „zadužio” dres naše Vojvodine, ove sezone je, po svim fudbalskim parametrima stekao naslov najboljeg u polovično crveno-belom dresu. Najviše datih golova sa jedne, te titula „Igrača...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...