Press / 021.rs: Vojvodinaši u humanitarnim akcijama

Vojvodinaši u humanitarnim akcijama18.12.2015. 00:45

021.rs(0)
F

K Vojvodina i "Odigos" zajedno u humanitarnoj akciji

FK Vojvodina i Društvo za primenu psihologije i medija “Odigos” zajedno su pokrenuli humanitarnu akciju.

Oni će prikupljati sredstva za štićenike Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, Doma za decu ometenu u razvoju iz Veternika, Gerontološkog zavoda koji vodi računa o beskućnicima Novog Sada i Dnevnog boravka "Suncokret" iz Novog Sada za decu koja boluju od cerebralne paralize.

Cilj humanitarne akcije, koja nosi naziv "Svi smo mi humani, samo nas na to ponekad treba podsetiti", i koju će podržati i FK Vojvodina, jeste da se obezbedi 100 paketića za beskućnike i barem jednom nedeljno kvalitetnu kuvanu hranu, zatim 95 paketića za Dečje selo u Sremskoj Kamenici, 135 paketića za Dom u Veterniku i 40 paketića za decu obolelu od cerebralne paralize.

FK Vojvodina će prodavati šaljive novogodišnje kalendare, na kojima su igrači sa kapicama deda mraza i rogovima irvasa, po ceni od 300 dinara. Sav prihod od prodaje proslediće u fond za pomoć navedenim organizacijama, a uz kalendar se dobija karta za prvu narednu utakmicu koja će se odžati u februaru na "Karađorđu".

Ukoliko želite da pomognete akciji i podarite slatkiš, to možete uraditi na sledećim punktovima u Novom Sadu:

Punkt za sakupljanje slatkiša i garderobe:

- "Trač Bar" u ulici Mite Ružića

Punktovi za novčane donacije:

- "Stevča Soul Food" u ulici Grčkoškolskoj
- "Sokače" – nacionalna kuća u ulici Pap Pavla
- Kafe "The Passage" u ulici Branimira Čosića

Najavljeni događaji gde se ulazi samo uz slatkiš:

- 18. 12. 2015. – Svirka "Shamrock Bar"

- 19. 12. 2015. – Svirka "Shamrock Bar"

- 18. 12. 2015. – Svirka "Kriva Marta Pub"

- 19. 12. 2015. – Svirka "Kriva Marta Pub"

- 25. 12. 2015. – Pozorišna predstava u Multimedijalnom centru akademije umetnosti


U petak u kafeu Berliner prikupljanje pomoći za napuštene životinje

U petak se u kafiću "Berliner pub" (ispod katedrale) organizuje humanitarno druženje "Paketić za gladnog drugara", koje za četvoronožne štićenike Udruženja za zaštitu životinja Spans organizuje FK Vojvodina.
spans

"Svi oni koji žele da pomognu napuštenim životinjama imaće priliku da se druže i fotografišu sa fudbalerima Vojvodine i budi humani. Ulaz na žurku je paketić za gladne kuce i mace o kojima brine Spans", rekao je Stevan Pilipović, vlasnik Berlinera koji je ustupio prostor za ovaj događaj.

Iz Spansa pozivaju sugrađane da dođu i pomognu im.

"Trenutno hranimo oko 60 životinja koje nemaju nikoga sem nas, a rezerve hrane se bliže kraju. Posetioci sami mogu da biraju paketić koji će doneti. Trenutno najpotrebnije su granule za odrasle pse i štence, granulice za mačke, te konzervirana hrana za pse i mačke", kažu u Spansu.

Prikupljanje pomoći je od 18 do 20 časova.

Vesti
Filip Malbašić igrač sezone 2016/2017

Jedan rođeni Beograđanin, koji je u januaru 2016. godine „zadužio” dres naše Vojvodine, ove sezone je, po svim fudbalskim parametrima stekao naslov najboljeg u polovično crveno-belom dresu. Najviše datih golova sa jedne, te titula „Igrača...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Malbašić6
Owusu Bempah3
Subotić3
Mihajlović2
Kojašević2
Cebara1
Jovančić1
Avramovski1

Igrač sezone
Rockov13
Jovančić8
Malbašić7
Planić7
Kojašević6
Veselinović5
Vukasović4
da Silva Alves2
Subotić2
Owusu Bempah2

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...