Press / Dnevnik: Novosađani mogli i više od boda

Novosađani mogli i više od boda17.12.2015. 03:21

Dnevnik(0)
N

OVI PAZAR: Gradski stadion, gledalaca: 2.000, sudija: Široki (Smederevo). Strelci: Osmanagić u 58. za Novi Pazar, a Ivanić u 15. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Osmanagić, Trtovac, Zilkić, Pavlović (Novi Pazar), Pankov, Vukčević, Maksimović (Vojvodina).

NOVI PAZAR: Živković 7, Stevanović 7, Protić 8, Trtovac 7, Tintor 8, Todorović 8 (Šarac 7), Đalović 8, Vusljanin 7 (Zilkić 8), Pavlović 7, Osmanagić 8 (Obrovac), Radivojević 7.

VOJVODINA: Perić 8, Lakićević 8, Pankov 7, Puškarić 7, Nastić 7, Maksimović 7, Sekulić 7, Vukčević 7 (Stamenić), Ivanić 8, Babić 7, Ožegović 8 (Pavkov).

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da nastave pobednički niz u Novom Pazaru, pošto je domaća ekipa, u kvalitetnoj utakmici, uspela da ih zaustavi i izbori remi.

Utisak je, kada se uzme u obzir što se događalo na terenu, da je Voša možda mogla i više od jednog boda. Već u 4. minutu domaćin je tražio od arbitra Širokog da dosudi najstrožu kaznu, kada je u šesnaestercu Novosađana ostao da leži Radivojević. Međutim, sudija je samo odmahnuo rukom i dozvolio da se igra nastavi. U 8. minutu Osmanagić je izveo korner, najviši u skoku bio je Tintor, ali je njegov udarac glavom završio na prečki Perićevog gola.

Tada je na scenu stupio Ognjen Ožegović koji je odlično driblao, izborio se za prostor za šut, ali je i on uzdrmao prečku. Međutim, napadi Vojvodine su nastavljeni i u 15. minutu crveno-beli su stigli do vođstva. Po desnoj strani sjajno je prodro Vukčević, fintirao Protića, a onda uputio loptu po zemlji na peterac Pazaraca, tamo je najspretniji i najbrži bio kapiten Mirko Ivanić, koji je bez puno muke savladao golmana Živkovića.

Posle vođstva, gosti su umirili tempo susreta, ali to ne znači da nisu bili opasni. U špicu je Ognjen Ožegović bio stalna opasnost po odbranu domaćina, a koliko je neugodan igrač pokazao je i u 35. minutu, kada je najpre iz igre izbacio Trtovca, ali je njegov pokušaj da proigra Vukčevića osujetio Tintor.

U drugom poluvremenu terensku incijativu imao je Novi Pazar, ali su prvi opasno zapretili Novosađani. Golman Živković je u 56. minutu loše procenio let lopte, odleteo je prazno, Ožegović je uputio blag udarac ka praznoj mreži, ali je Stevanović stigao da otkloni opasnost po svoj gol.

Ono što nije pošlo za nogom timu iz Novog Sada učinio je Novi Pazar u 58. minutu. Pavlović je presekao jednu akciju crveno-belih na sredini terena, dodao loptu do Osmanagića, a ovaj je raspalio sa nekih 25 metara i pogodio same rašlje Perićevog gola. Bio je to pravi evro-gol i rezultat je izjednačen na 1:1.

Posle uspostavljanja rezultatskog egala, porastao je nivo adrenalina na terenu u oba tima, pa je arbitar Široki u nekoliko navrata morao da se lati žutog kartona kako bi smirio uzavrele strasti. U 84. minutu Bojan Nastić je ostao da leži na zemlji, pokušao je da ga podigne Pavlović, što se nije dopalo gostujućim igračima koji su ga onemogućili u naumu. To je izazvalo neprimerenu reakciju gledalaca na istočnoj tribini stadiona, koji su pokušali da uđu na teren, pa je sudija prekinuo susret i otišao kod delegata Miodraga Jankovića. Kada je utakmica nastavljena, Novi Pazar je krenuo u napade ne bi li stigao do pobedonosnog gola, međutim, prilika više nije bilo, pa je utakmica završena nerešenim rezultatom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...