Press / Dnevnik: U Novi Pazar po novu pobedu

U Novi Pazar po novu pobedu14.12.2015. 03:35

Dnevnik(0)
P

ut do “već upisane” pobede nad Jagodinom za fudbalere Vojvodine nije bio ni malo lagan. Iako konačni rezultat 3:1 možda upućuje na drugačiji zaključak, crveno-beli su morali pošteno da oznoje dresove u hladnoj i maglovitoj novosadskoj večeri da bi stigli do cilja Tek drugim pogotkom Ognjena Ožegovića u 81. minutu susret je bio rešen, a pre toga promrzli gledaoci mogli su da prate zanimljivu utakmicu, u kojoj su obe ekipe imale šanse za postizanje golova. Superligaš iz najvećeg vojvođanskog grada na kraju je upisao tri važna boda, za još jedan korak približivši se vrhu tabele i dobroj poziciji za prolećni start u finišu prvog dela prvenstva, a onda i u plej-ofu. Uz to, od dolaska šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, koji je u subotu uveče s tribina pratio utakmicu, ali i bio njen veoma aktivan učesnik, Vojvodina je upisala i četvrtu vezanu pobedu, odnosno petu u nizu ako u obzir uzmemo i Kup Srbije.

- Nije nam bilo ni malo lako da osvojimo bodove u susretu s Jagodinom, koja se pokazala kao veoma ozbiljan rival - rekao je Ognjen Ožegović, bez sumnje junak pobede Novosađana. - Posle trijumfa nad Partizanom u Beogradu, evidentno je bilo da smo se emotivno i fizički ispraznili, ali smo svejedno stigli do tri boda koji su nam i bili cilj. Od dolaska trenera Lalatovića upisali smo sve pobede i to je direktna posledica toga što je on u ekipu uneo pozitivnu energiju. Zbog toga smo, posle prvog gola Rosića, svi otrčali do zapadne tribine kako bismo radost podelili s našim trenerom i, na neki način, njemu i posvetili gol.

Vaši pogoci u 16. i 81. minutu rešili su sve dileme. Prvi je usledio posle sjajnog dubinskog proigravanja Mirka Ivanića, a drugi na lep pas Siniše Babića?
- Prvi gol bio je posledica lepe akcije kapitena Ivanića, koji mi je uputio zaista idealan pas u dubinu. Nije bilo teško realizovati takvu akciju i dobro je to što Mića i ja igramo sve bolje u tandemu. Što se mog drugog, a trećeg pogotka za Vojvodinu tiče, Babić je uputio idealnu loptu pred gol i meni je ostalo toliko da je uputim u mrežu. Najvažnije je to da smo pobedili i napravili dobru uvertiru pred poslednju utakmicu ove godine, koju u sredu igramo u Novom Pazaru.

S kakvim ambicijama putujete na ovo, po tradiciji, teško gostovanje?
- Nema sumnje da je utakmica u Novom Pazaru jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Svejedno, naš cilj se neće promeniti, odnosno putujemo tamo sa željom da pobedom završimo 2015. godinu i ovaj deo sezone. Raspoloženje u timu je odlično i verujem da ćemo, uz puno uvažavanje rivala, uspeti u svom naumu - dodao je Ognjen Ožegović.

Ubojita NS trojka

Sa dva gola koja je postigao u subotnjoj utakmici, Ognjen Ožegović izjednačio se na klupskoj listi strelaca s Aleksandrom Stanisavljevićem i Mirkom Ivanićem. Sva trojica postigla su po devet golova od početka sezone, ali su Ivanić i Ožegović uspešniji kada je reč o Superligi Srbije. Njih dvojica su, naime, upisali po sedam pogodaka, dok je gol manje dodao Stanisavljević.

- Jesmo klupski udarni trio i od ukupno 46 golova koliko smo postigli u 31 utakmici, naše delo je čak 27 pogodaka - složio se Ožegović. - Dobro je to što smo nadopunjavali jedan drugog, bili tu kada neko od nas upadne u krizu i, uz pomoć ostalih saigrača, zbog toga smo se izdvojili na klupskoj listi strelaca.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...