Press / Dnevnik: Ožegović overio trijumf

Ožegović overio trijumf14.12.2015. 03:32

Dnevnik(0)
V

ojvodina - Jagodina 3:1 (2:1)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 1.500, sudija: Jeremić (Beograd). Strelci: Rosić u 10. i Ožegović u 16. i 81. za Vojvodinu, a Popović u 45+2 minutu za Jagodinu. Žuti kartoni: Puškarić, Lakićević, Rosić i Kovačević (Vojvodina), a Filipović, Nedović i Stojmirović (Jagodina).

VOJVODINA: Perić 7, Ivanić 7, Puškarić 7, Vukčević 7 (Zličić), Pavkov 7, Lakićević 7, Nastić 7, Babić 7, Rosić 7, Kovačević 7 (Stamenić), Ožegović 8 (Pavkov).

JAGODINA: Đ. Nikolić (Tatić 7), Milinković 6, Cvetković 6 (Martinović 6), Filipović 6, Marić 7, Nedović 6, U. Nikolić 7, Fransis 6, Savković 7, Stojmirović 6 (Milošević), Popović 7.

I četvrtu utakmicu za redom fudbaleri Vojvodine okončali su pobedom. Ovoga puta pred njima je pala veoma dobra ekipa Jagodine, koja je u Novom Sadu pokazala da vredi mnogo više od pozicije koju trenutno zauzima na tabeli. S druge strane, domaćin je, iako nije blistao, uspeo da postigne tri gola i 2015. godinu na svom stadionu okonča trijumfom.

Povela je Vojvodina posle odličnog centaršuta iz slobodnog udarca koji je uputio Siniša Babić. U gužvi ispred golmana Nikolića najbolje se snašao visoki Lazar Rosić i glavom smestio loptu u mrežu. Poleteli su novosadski igrači ka zapadnoj tribini odakle je utakmicu pratio njihov kažnjeni trener Nenad Lalatović, a strelac Rosić je zbog toga od sudije Jeremića zaradio žuti karton.

Posle samo pet minuta sjajno je kapiten Mirko Ivanić uposlio Ognjena Ožegovića , a ovaj je istrčao sam pred Nikolića i rutinski postigao novi pogodak. Tom prilikom povredio se golman ekipe iz Jagodine pa ga je među stativama zamenio rezervista Tatić.
Krenuli su Jagodinci nešto agilnije ka golu Vojvodine i u 22. minutu imali sjajnu priliku da smanje rezultat. Slobodan udarac sa više od 20 metara izveo je Uroš Nikolić, uputio pravu bombu ka golu Perića, ali je stativa bila saveznik domaće ekipe. U drugom minutu nadoknade vremena usledila je akcija gostujućeg tima nije najbolje intervenisao golman Nikola Perić, a na odbijenu loptu naleteo je spretni Popović i smanjio rezultat.

Činilo se da je priča za prvih 45 minuta završena, kada je u šesnaestercu Jagodine Nedović oborio Vukčevića, a arbitar opravdano pokazao na belu tačku. Posle dužeg čekanja da neko sa klupe Jagodinaca napusti teren najstrožu kaznu izveo je Mirko Ivanić, ali je šutirao preko gola.
Krenuli su gosti u nastavku veoma hrabro, pokušavajući da nekako izjednače rezultat. Mogli su to da učine u 52. minutu kada je Popović izbio sam pred Perića, ali je golman Vojvodine na vreme istrčao i otklonio opasnost. I u 64. minutu Jagodina je bila blizu izjednačenja, ali je i tada Perić spasao domaći tim kada je odbio loptu posle udarca glavom Savkovića sa samo pet metara.

Nisu gledaoci bili najzadovoljniji igrom domaće ekipe koja je tek u 74. minutu stvorila prvu priliku u nastavku, ali se istakao golman Tatić odbranivši udarac Siniše Babića. I tri minuta kasnije Tatić je veoma dobro intervenisao kada je preko prečke prebacio loptu nakon udarca glavom Ognjena Ožegovića.

Međutim, u 81. minutu, usledila je nova akcija Vojvodine, Babić je lepo uposlio Ožegovića na nekih pet metara od gola Jagodine, a ovaj je svojim drugim golom razrešio sve dileme.

Rukometaši specijalni gosti

U utakmici između Vojvodine i Jagodine, kao specijalni gosti, prisustvovali su i rukometaši Vojvodine. Njih je oko 1500 gledalaca pozdravilo aplauzom, poželevši im sreću u današnjoj utakmici SEHA lige koju igraju u Dvorani na Slanoj bari sa ekipom Skopskog Vardara.

Lalatović bodrio tim

Kažnjeni trener Novosađana Nenad Lalatović tokom čitave utakmice veoma aktivno pratio je duel svojih učenika sa Jagodincima. Doduše, on je morao da sedi na zapadnoj tribini, a ne na klupi, što mu nije smetalo da deli savete i pomogne ekipi na putu ka novoj pobedi

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...