Press / Dnevnik: Babićeva majstorija presudila

Babićeva majstorija presudila03.12.2015. 00:55

Dnevnik(0)
N

OVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca: 500, sudija: Vasić (Novi Žednik). Strelac: Babić u 77. minutu. Žuti kartoni: Vasilić, Maksimović i Pavkov (Vojvodina), a Vukčević, Vučetić i Srbijanac (Inđija).

VOJVODINA: Perić -, Vasilić 6, Nastić 6, Rosić 6, Pankov 6, Sekulić 6, Maksimović 6, Ivanić 6, Stanisavljević 6 (Pavkov), Babić 7, Ožegović 6 (Zličić).

INĐIJA: Stanivuković 6, Valentić 6, Pejić 6, Simunović 6, Tomanović 6, Vukčević 6, Vučetić 6, Vuković 6 (Bosančić), Đokić 6 (Srbijanac), Dimitrić 6, Georgijević 6 (Isidorović).

Trebalo je da protekne punih 77. minuta susreta između Vojvodine i Inđije pa da malobrojni gledaoci zagreju dlanove. Trenutak odluke dogodio se posle faula koji su gosti načinili u samom gornjem uglu svog kaznenog prostora, a koji je arbitar Vasić dosudio sa zakašnjenjem, na intervenciju pomoćnika. Loptu je namestio Siniša Babić i, ubeđeni smo, baš svi na stadionu očekivali su centaršut pred gol Inđije. Stvorila se gužva u šesnaestsrecu, a onda je usledio neočekivan rasplet, umesto da centrira, Babić je lukavo, pored živog zida i na potpuno iznenađenje golmana Stanivukovića, uputio oštar udarac po zemlji i lopta se našla u njegovoj mreži. Treći put u poslednje tri utakmice Babić je pogodio metu, izrastao u junaka teške pobede i skratio muke crveno-belih u osmini finala Kupa Srbije.

I u najavi duela Nenad Lalatović je upozoravao na činjenicu da je Inđija odlično organizovan tim, koji svoju igru zasniva na polukontrama i kontrama. Odlično osiguravši svoju mrežu, učenici trenera Gorana Nikolića dugo su mučili superligaša, koji je, doduše, imao terensku inicijativu, ali ne i prilike koje su makar zamirisale na gol. Uz to, dosta su Novosađani grešili u predaji lopte, Mirko Ivanić je bio zatvoren, baš kao i Ognjen Ožegović i videlo se da će domaćin morati da uloži puno truda ako želi da opravda ulogu favorita i zabeleži pobedu.

U 4. minutu, istina, Vojvodina je postigla gol posle centaršuta Stanisavljevića i udarca glavom Rosića, ali je on opravdano bio poništen zbog ofsajda. Inđija je u nekoliko navrata uzvratila, ali bez stvorene prilike. Sve do 33. minuta ništa vrednije pomena nije se događalo na terenu, kada je ponovo centrirao Stanisavljević, a Rosić zamalo zakasnio u izglednoj šansi. Prvi direktni udarac ka golu uputio je Stanisavljević minut kasije, ali je golman “zelenih” lako otklonio opasnost. Konačno, u 38. minutu, s roglja šesnaesterca udarac je uputio i Bojan Nastić, ali je Stanivuković ponovo bio oprezan.

U nastavku susreta novosadska ekipa je zaigrala za nijansu agilnije, ali pravih prilika nije bilo. Svih 90 minuta golman Vojvodine Perić proveo je potpuno besposlen, ali previše posla nije imao ni njegov kolega na drugoj strani. Nervirao se trener Voše Lalatović kako je vreme odmicalo, ali do 77. minuta od toga je bilo malo vajde. Majstorija Siniše Babića donela je prevagu, Novosađani su bili bolji taman za taj jedan gol i zasluženo se našli u četvrtfinalu našeg najmasovnijeg takmičenja, ali igrom nisu oduševili.

Domaćin bolji za jedan gol

Po završetku utakmice, trener Inđije Goran Nikolić čestitao je Vojvodini na pobedi, a zatim dodao:
- Zasluženo je domaći tim prošao u četvrtfinale. Presudio je, posebno u završnih 30 minuta, kvalitet Vojvodine. Pokušali smo nešto zatvorenijom igrom da se suprotstavimo rivalu, ali nas je trenutak nepažnje u 77. minutu stajao poraza i presudio u ovom duelu.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je priznao da je utakmica za njegovu ekipu bila veoma teška, a onda je nastavio:

- Inđija je odlično organizovana ekipa, koja posebo dobro igra po sredini terena. To nas je nateralo da pretimo po bokovima, a moj utisak je da smo malo laganije ušli u susret. Ipak, bili smo bolji za taj jedan gol i najbitnije je to što smo prošli u četvrtfinale Kupa i što na trećoj utakmici u nizu nismo primili gol. Čestitam mojim igračima na ostvarenom cilju.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...