Press / Dnevnik: Ivanić biser srpskog fudbala

Ivanić biser srpskog fudbala30.11.2015. 01:10

Dnevnik(0)
V

ojvodina - Mladost 3:0 (1:0)
NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”. Gledalaca: 400. Sudija: Jovanović (Kaluđerica). Strelci: Babić u 20. , Ivanić u 52. i Stanisavljević u 83. minutu. Žuti kartoni: Maksimović (Vojvodina), Gavrić (Mladost).

VOJVODINA: Perić 7, Lakićević 7, Nastić 7, Pankov 7, Rosić 7, Sekulić 7, Maksimović 7, Vukčević 6 (Stanisavljević 7), Ivanić 8, Babić 7 (Stamenić), Pavkov 6 ( Meri).

MLADOST: Krznarić 7, Pešić 6, Lazevski 6, Šatara 7, Živanović 6, Milovanović 6 (Mijić 6), Lepović 7, Gavrić 6, Kitanovski 6 (Živadinović), Milosavljević 6, Vajlant 6.

Vojvodina je protiv Lučanaca odigrala sasvim solidnu utakmicu, iako je teren natopljen vodom bio klizav, a na pojedinim mestima, naročito ispred golova, prilično blatnjav. Novosađani su bili agresivni, u defanzivi odgovorni, a u napadu, koliko su uslovi dozvoljavali, kreativni i efikasni. Ovaj meč će se pre svega pamtiti po sjajnom golu Mirka Ivanića iz slobodnog udarca sa preko 20 metara, kada se lopta odbila od prečke i završila u mreži, dok je iskusni golman Lučanaca pratio pogledom.

Od starta je Vojvodina stavila do znanja da će svim silama ići na tri boda, a već u prvom minutu iz daljine je probao Babić, ali bezopasno. U 10. minutu sa oko 25 metara na odbijenu loptu naleteo je Nastić, ona je nezgodno odskočila ispred Krznarića, koji je grudima sprečio da mu lopta završi iza leđa. U 18. minutu imala je Voša prvu veliku šansu, kada je Krznarić slabo ispucao loptu, ona se odbila do Živanovića, pa su je prihvatili napadači domaćih. Šutirao je prvo Babić, na odbijenu loptu natrčao je Ivanić, ali je golman Mladosti odlično intervenisao. Ipak, dva minuta kasnije nije bilo spasa za goste: vrlo lepa, tečna akcija crveno – belih u kojoj je lopta došla na levu stranu do Nastića, on je odlično uputio do Babića koji je zahvatio na desetak metara od gola u poslao u nebranjeni deo mreže Lučanaca za 1:0. Nekoliko minuta kasnije opet je Babić bio u šansi, ali je Krznarić odlično odbranio njegov šut.

U 34. minutu, do tada potpuno neambiciozni i bezopasni gosti umalo nisu izjednačili. Lepović je lepo uposlio tamnoputog Vajlanta, ovaj se oslobodio čuvara i snažno šutirao, a golman Perić je zakačio taman da lopta promeni pravac i od prečke se odbije u polje. Ispostaviće se da je to bila ubedljivo najkonkretnija akcija gostiju i jedina ozbiljnija intervencija domaćeg golmana.

Dominirala je Vojvodina i u drugom poluvremenu, a onda, u 52. minutu, najlepši momenat na utakmici: Ivanić je prvo fauliran, Gavrić je zbog toga “požuteo”, a onda je Vošin vezista sjajnim udarcem povisio na 2:0, pogodivši gornji levi ugao Krznarićevog gola, kada se lopta kao tane odbila od prečke i zakoprcala u mreži.

U 69. minutu, Ivanić je lepo prošao po desnoj strani, a kada je pokušao da je doturi do Pavkova na drugoj stativi, Krznariuć je odbio loptu samo do Stanisavljevića, ali je njegov šut izblokiran i lopta je za koji centimetar otišla pored stative. U 79. minutu Ivanić je hteo da bude nesebičan i posle odlične kontre uposli samog Sekulića, ali je lopta zastala u blatu i dobra prilika je ostala bez rezultata.

Ipak, sve je to naplaćeno u 83. minutu, kada je najbolji pojedinac meča Ivanić, u svom stilu, lucidnim potezom iza leđa gostujuće odbrane doturio loptu do Stanisavljevića koji je prebacio Krznarića za konačnih 3:0 za Vojvodinu.

Voša zasluženo

Trener Mladosti Neško Milovanović istakao je zasluženu pobedu Vojvodine: - Sa Lalatovićem Vojvodina je dobila na agresivnosti i energiji. Malo sam ljut na svoje igrače, jer se nismo predstavili u dobrom svetlu. Nekako smo se držali do drugog gola sjajnog Ivanića, a onda je sve bilo rešeno.

Nenad Lalatović je rekao da je njegov tim u meč ušao sa velikom željom da se osvoje tri boda:
- Igrali smo dobro protiv nezgodnog i kvalitetnog protivnika. Na vreme smo dali gol i do kraja rutinski priveli meč kraju. Sve je bilo lakše posle Ivanićevog gola. Momak je biser srpskog fudbala i najbolji igrač u ligi na svojoj poziciji – rekao je Lalatović.

Ovacije Meriju

Kamerunski napadač Yon Meri, koji se teško povredio još prošle godine po dolasku u Vojvodinu, je debitovao pred novosadskom publikom. Navijači su burno pozdravljali svaki njegov potez, kako bi dali podršku momku koji je predugo pauzirao, pa pokazao veliku želju da trese mreže u Vošinom dresu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...