Press / B92: Lalatović suspendovan na tri meseca!

Lalatović suspendovan na tri meseca!26.11.2015. 03:16

B92(0)
T

rener Vojvodine Nenad Lalatović neće moži da vodi ekipu u naredna tri meseca zabog suspenzije FSS.

Lalatović je suspendovan zbog incidenata u kojima je učestvovao 1. novembra na konferenciji za štampu dok je još uvek bio trener čačanskog Borca protiv niškog Radničkog.

On je ovako drastičnu kaznu zaradio jer mu je pre samo mesec dana istekla uslovna kazna zbog svađe sa publikom dok je bio trener crvene zvezde.


Lalatović iznenađen: Nek im je na čast

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je zbunjen i iznenađen zbog tromesečne suspenzije, koju mu je izrekla Disciplinska komisija FSS.

Lalatovića su kamere snimile kako se sa nekim verbalno prepucava i koristi grube psovke, dok je vodio Borac, a nakon pobede te ekipe 1. novembra protiv Radničkog u Nišu u Super ligi.

"Nek ide njima na čast, savest mi je čista. Očigledno je da nekome smetam, zbunjen sam, neprijatno iznenađen. Imao sam uslovnu kaznu koja je prošla. Da sam to uradio pod uslovnom, razumeo bih ovoliku kaznu, ali uslovna je prošla", rekao je Lalatović agenciji Beta.

Lalatović je kazao da bi razumeo visoku kaznu da se sukobio sa nekim od zvaničnih lica i dodao da se sudija i delegat nisu žalili posle utakmice.

"Da je to uradio neki igrač, trener ili delegat, razumeo bih, ali nije, već navijač, huligan. On tu nije smeo da bude. Ne dozvoljavam da me neko psuje, pogotovo ne posle velike pobede kakva je bila u Nišu, a tek majku, koju nemam od 16. godine", kazao je Lalatović.

Takođe, istakao je da ga čudi što je kažnjen tek pošto je preuzeo Vojvodinu, a ne ranije, jer se incident desio 1. novembra.

"Možda nekome smeta što sam uspešan kao trener", dodao je on.

Lalatović je naveo da će se žaliti, jer smatra da nije zaslužio toliku kaznu, kao i to da postoji "50 svedoka".

"Apsolutno sam siguran da nisam to zaslužio, nisam se svađao sa igračem, predstavnikom kluba ili zvaničnim licem, već sam uzvraćao psovke huliganima koji su me napali u restriktivnom prostoru", istakao je Lalatović.

Lalatović je, takođe, kazao da ovakav postupak Disciplinske komisije ne ide na ruku srpskom fudbalu.

"Nije čudo što treneri i igrači žele da pobegnu iz Srbije. Ovde nemaš kome da se žališ, ne znam šta da kažem... Zbunjen sam i iznenađen, ali ako tako mora da bude...", rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, trebalo je da bude kažnjen onaj ko je dopustio navijačima da uđu u restriktivni prostor i vređaju protivničkog trenera.

Lalatović zbog suspenzije neće moći da bude na klupi Vojvodine na utakmicama protiv Mladosti, Partizana, Jagodine i Novog Pazara.


"Lalatović je adekvatno kažnjen"

Predsednik Disciplinske komisije Fudbaskog saveza Srbije Žarko Stevanović rekao je da je Nenad Lalatović adekvatno kažnjen zbog težine i načina prekršaja.

"Smatramo da je sankcija adekvatna počinjenom prekršaju. Razlozi dužine kazne su težina prekršaja i načina na koji se Lalatović obratio nekome, ne znamo kome, niti je bitno, a pred kamerama i medijima", rekao je Stevanović agenciji Beta.

DK FSS-a je suspendovala Lalatovića na tri meseca, zbog incidenta 1. novembra, kada se verbalno prepucavao sa nepoznatom osobom i psovao posle pobede njegovog tadašnjeg kluba Borca nad Radničkim u Nišu, a pre konferencije za novinare nakon te superligaške utakmice.

Lalatović je imao uslovnu kaznu, koja mu je istekla krajem septembra. I pored toga što mu je uslovna kazna istekla, DK FSS-a ga je suspendovala.

"Lalatović je bio uslovno kažnjen, što je isteklo krajem septembra i samo dva meseca posle je počinio novi prekršaj, što je za Disciplinsku komisiju bio dovoljan razlog da mu se izrekne ovakva kazna", kazao je Stevanović.

On je dodao da je Lalatović u poslednje tri godine četiri puta kažnjavan, kao trener Proletera, Crvene zvezde, Voždovca i kao Borca.

Odluka Disciplinske komisije FSS-a je prvostepena i Lalatović ima pravo žalbe drugostepenom organu.

"Naše angažovanje u ovom trenutku prestaje. Neka svako radi svoj posao", naveo je Stevanović.

Šćepanović: Čudan momenat za kaznu Lalatoviću


Predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović iznenađen je odlukom Disciplinske komisije FSS da na tri meseca suspenduje trenera tog kluba Nenada Lalatovića.

"Vojvodina je uvek bila neko ko drži do toga da treba da postoji red u srpskom fudbalu, držimo se pristojnih manira i kad smo zadovoljni i kad nismo. Ipak, moram da primetim da je izuzetno čudan momenat u kom se sve ovo dešava. Tajming je veoma diskutabilan", rekao je Šćepanović agenciji Beta.

Prema rečima prvog čoveka novosadskog kluba, zabrinjava to što je odluka o kazni doneta tek kada je Lalatović preuzeo Vojvodinu.

"Malo mi je sve to zabrinjavajuće, izaziva sumnju kod svih nas zašto se baš sad to radi. Trebalo je da se povede računa u kom momentu se odluka donosi", dodao je Šćepanović.

On je najavio da će se i Vojvodina i Lalatović žaliti na odluku.

"Sačekaćemo da odluku dobijemo u pisanoj formi. Dok je takvu ne vidimo, ona za mene nije validna. Žalićemo se, kako trener, tako i mi kao klub", kazao je prvi čovek Vojvodine.

Šćepanović je kazao da će kazna "ako stvarno bude došlo do realizacije" štetu naneti igračima Vojvodine koji su krenuli uzlaznom putanjom.

"Kazna sama po sebi neće biti delotvorna jer će doneti štetu i treneru i klubu. Ako je neko već planirao da kazni trenera, morao je da uzme u obzir da će time naneti štetu i klubu, čiji su igrači krenuli uzlaznom putanjom vođeni Lalatovićevom velikom energijom. To će sigurno uticati na njih", kazao je Šćepanović.

Vesti
Filip Malbašić igrač sezone 2016/2017

Jedan rođeni Beograđanin, koji je u januaru 2016. godine „zadužio” dres naše Vojvodine, ove sezone je, po svim fudbalskim parametrima stekao naslov najboljeg u polovično crveno-belom dresu. Najviše datih golova sa jedne, te titula „Igrača...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...