Press / Mondo: Ivanić dužnik Žakuli

Ivanić dužnik Žakuli28.10.2015. 23:50

Mondo(0)
S

rđan Žakula ponovo je heroj Vojvodine.

Prekaljeni golman spasao je "lale" i ove srede, odbranivši dva jedanaesterca igračima Kolubare, u penal seriji šesnaestine finala Kupa. V.d. trenera Novosađana Goran Šaula uveo ga je u igru u 90. minutu i to mu se isplatilo.

Mirko Ivanić imaće poseban razlog da časti čuvara mreže, rođenog 1979. Najbolji igrač Voše nije iskoristio penal u prvoj seriji i da Žakula na početku pete nije "skinuo" udarac Slobodana Dinčića, Kolubara bi igrala u osmini finala.

Srećom po "lale", njihov rezervni golman bio je na pravom mestu, kao i u šestoj seriji, kada je zaustavio šut Igora Stojanovića i uveo tim u narednu fazu. Na kraju te serije, gol je postigao defanzivac Vojvodine, Lazar Rosić.

"Zahvalio bih se našem golmanu Srđanu Žakuli za dva odbranjena penala, još jednom je pokazao kakav je majstor", rekao je Rosić na konferenciji za novinare.

"Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas, što smo i očekivali. Mislim da smo bili bolji tim i da smo zaslužili prolaz u osminu finala, posebno zbog toga što u poslednjem periodu jako dobro radimo i imamo pravo odnos prema treningu. Verujem da je ovo uvod u pobedničku seriju, koja će dugo trajati", dodao je on.

Trener crveno-belih Goran Šaula čestitao je ekipi plasman.

"Bili smo bolji rival i diktirali smo ritam svih 90 minuta, tako da smo potpuno zasluženo prošli dalje, iako smo imali dosta sreće u penal seriji. Za mene je značajno to što ponovo nismo primili gol, a za Kolubaru sam znao da je iskusna ekipa, koja se vrlo dobro i organizovano brani, što su danas i pokazali", dodao je Šaula.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...