Press / Dnevnik: Hitno da se vratimo iz Evrope

Hitno da se vratimo iz Evrope21.09.2015. 21:50

Dnevnik(0)
P

oraz od Rada u Novom Sadu (1:2) baš je zaboleo sve one koji vole Vojvodinu. Više od rezultatskog neuspeha, međutim, navijače crveno-belih peče izostanak dobre igre i uočljivo odsustvo timskog duha, a upravo te dve stvari bile su letos moćno oružje tima trenera Zlatomira Zagorčića. Pred novosadskom ekipom je teška nedelja, slede joj gostovanja u Jagodini i Čačku, pa će slabosti morati kapiten Mirko Ivanić i saigrači da rešavaju u hodu.

Jedan od fudbalera koji je možda i najkonstatniji u formi tokom ove sezone svakako je veliki borac Novica Maksimović, momak koji svaku utakmicu odrađuje na visokom nivou.

- Imao sam problema s virozom pred duel s Radom i zbog toga nisam počeo utakmicu - objasnio je ovaj rođeni Crvenčanin. - Međutim, u nastavku sam ušao u igru i zaista mi je žao što smo doživeli poraz. Osećam se sada dobro i biću u konkurenciji za tim u duelu s Jagodinom koji nam sutra sledi.

O razlozima neuspeha protiv “građevinara” Maksimović je rekao:

- Evidentan je pad u našoj formi još od utakmice sa Spartakom, kada smo drugi gol primili u nadoknadi vremena. Igramo puno slabije nego dok smo nastupali u evropskoj konkurenciji, što je potvrdilo i drugo poluvreme susreta s Metalcem, a sada, evo, i ova utakmica koju smo izgubili kući od Rada. Došlo je kod nas do opuštanja i čini mi se da smo u mislima još uvek u Evropi. Moraćemo pod hitno to da zaboravimo i da se i u glavama vratimo na naše terene, jer gubimo duele od rivala od kojih smo objektivno kvalitetniji.

Utisak je da je pad forme igrača Vojvodine traje već duže vreme i da je kulminirao u susretu s Radom, a s čim se složio i Maksimović.

- Umislili smo se pomalo, naročito posle velike pobede nad Sampdorijom u Torinu. Moramo da se sada spustimo na zemlju, jer pred nama su dva teška gostovanja u Superligi. Seli smo, ispričali se između sebe i, kako se to kaže - pogledali u oči, pa verujem da ćemo uspeti da vratimo i dobru igru i kolektivni duh u tim. Kao što sam rekao, igramo s Jagodinom već sutra, neće nam biti lako jer se, posle lošeg starta, rival vraća i počeo je da osvaja bodove, a posebno teško biće nam gostovanje Borcu u Čačku. Ipak, optimista sam, imamo kvalitet i najbitnije nam je to da počnemo ponovo da ga prikazujemo na terenu – istakao je Maksimović.

Duel Jagodina - Vojvodina, koji je odloženi susret iz 6. kola, igra se sutra (sreda) u Jagodini, s početkom u 19 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...