Press / Dnevnik: Mrdaković: Igramo najbolji fudbal u Srbiji

Mrdaković: Igramo najbolji fudbal u Srbiji10.09.2015. 08:44

Dnevnik(0)
O

dlično je letos ušao u sezonu Miljan Mrdaković (33), novajlija u dresu Vojvodine. U utakmicama kvalifikacija za Ligu Evrope protiv mađarskog MTK i letonskog Spartaksa u Novom Sadu postigao je po gol i nagovestio da je pravo i veliko pojačanje. Navijači novosadskog tima, sa svoje strane, sjajno su prihvatili iskusnog napadača i učinilo se da je pred njim uspešna sezona. A onda je u prvom kolu Superlige Srbije naišao duel s Čukaričkim i povreda koja je ovog rođenog Nišliju mesec i po dan odvojila od terena.

- Na toj utakmici krenuo sam u sprint i, bez ikakvog duela, osetio jak bol u peti, kao da mi je neko nož zario u to mesto - prisetio se Mrdaković. - Napukla mi je petna tetiva i morao sam da napustim teren. Povreda, pokazalo se, nije bila ni malo naivna, zahtevala je duže i uporno lečenje i terapije, ali, srećom, sve to je sada iza mene i potpuno sam spreman za povratak.

Bile ste u timu Vojvodine koji je pre nekoliko dana odigrao trening utakmicu s Drinom iz Zvornika, članom Premijer lige BiH (2:2), i kao po navici postigli ste gol?

- Golovi jesu moj posao i osnovna obaveza. Bila mi je to prva utakmica posle povrede i nadam se da ću u istom stilu nastaviti da igram u nastavku sezone. Više nemamo obavezu u Evropi, možemo da se posvetimo domaćem šampionatu i kupu, a lično se nadam da će biti još dosta pogodataka kojima ću obradovati naše navijače.

Za vreme vašeg odsustva s terena, sjajnim partijama i golovima nametnuo se Ognjen Ožegović. Kao potvrdu dobrih igara ovom momku stigao je i poziv u mladu reprezentaciju Srbije, a vas čeka težak zadatak da se nametnete treneru Zlatomiru Zagorčiću i izborite mesto u timu?

- Teško mi je bilo da na TV-u gledam utakmice koje su moji drugovi igrali u Evropi a da ne mogu da im pomognem. Raduje me to što imamo sjajnu ekipu, tim koji je sposoban da se bori za titulu prvaka Srbije i pobednički pehar u kupu. Trenutno, po meni, igramo najbolji fudbal u zemlji, imamo veliki fond kvalitetnih igrača i ne oseti se kada neko izostane iz tima. Doduše, stigao nas je umor od non-stop igranja, što se videlo u susretu sa Spartakom, ali smo sada imali priliku da se odmorimo i s nestrpljenjem očekujemo nastavak lige. Ožegović je pokazao da je vrhunski napadač i da može da igra u velikim klubovima. Prijatno me je iznenadio svojim partijama, jer nisam puno pratio srpski fudbal pre dolaska u Novi Sad. Zaslužio je poziv selektora, postigao je, evo, gol i u duelu s Litvanijom i mislim da možemo da igramo obojica, odnosno da ima mesta za svakog od nas u crveno-beloj postavi.

U nedelju Vojvodinu očekuje duel s Metalcem, vi ste, znači, spremni da ponovo konkurišete za ekipu?

- Apsolutno sam spreman da se stavim na raspolaganje šefu Zagorčiću. Ne osećam nikakve posledice povrede, dobro sam trenirao, a na treneru je da odluči da li će mi ukazati priliku. Najvažnije je to što ekipa Vojvodine ima kvalitet i potencijal da se uključi u borbu s najvećim rivalima za najviši plasman u Superligi i to bez ikakvih ustupaka. S velikim optimizmom dočekujem nastavak prvenstva i siguran sam da će naši navijači imati dosta razloga za radost i zadovoljstvo u vremenu koje sledi – poručio je Miljan Mrdaković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...