Press / www.sportske.net: Zamena za Sergeja stiže iz Novog Sada!

Zamena za Sergeja stiže iz Novog Sada!18.08.2015. 12:55

www.sportske.net(0)
B

elgijski Genk napravio je sjajan posao dovođenjem Sergeja Milinkovića-Savića, pošto je srpski internacionalac posle samo jedne sezone na "Kristal Areni" prodat Laciju.

Bivši vezista Vojvodine ostavio je dobar utisak u svojoj "ruki sezoni" van granica Srbije ali se mora priznati da je Genk zaradio na Sergeju zahvaljujući sjajnim partijama koje je srpski fudbaler pružao na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Vođeni iskustvom koje su imali sa Sergejem Milinkovićem-Savićem, u Genku su rešeni da zamenu za srpskog vezistu pronađu na istom mestu odakle su "pokupili" i momka rođenog u Ljeidi.

Kako navode izvori bliski novosadskoj Vojvodini, na "Karađorđe" je stigla ponuda teška 2.7 miliona evra kojom Belgijanci žele da otkupe ugovore srpskih reprezentativaca Mirka Ivanića i Radovana Pankova.

Upravni odbor FK Vojvodina ranije je doneo odluku o stopiranju svih pregovora dok ne bude poznato da li će klub igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, što se u pomenutom slučaju može pokazati kao sjajan potez.

Predstavnici Genka svesni su situacije i spremni na čekanje, a ukoliko Vojvodina uspe da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, nema sumnje da će belgijanci morati da čekaju neku drugu priliku jer će vrednost prvotimaca novosadskog kluba značajno skočiti ukoliko bude izborena evropska jesen.

Sa druge strane, eventualni neuspeh u dvomeču sa Viktorijom Plzenj verovatno bi značio prodaju pomenutih fudbalera jer suma od 2.7 miliona evra "nije za bacanje", iako su mnogi svesni da bi Mirko Ivanić i Radovan Pankov vredeli mnogo više u nekim drugim okolnostima.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...