Press / Mondo: Zagorčić: Igraćemo da postignemo gol!

Zagorčić: Igraćemo da postignemo gol!05.08.2015. 15:49

Mondo(0)
F

udbaleri Vojvodine iznenadili su celu Srbiju neverovatno požrtvovanom igrom pre nedelju dana u Torinu. Igrači Zlatomira Zagorčića su odigrali jedan od najboljih mečeva u svojoj skorijoj istoriji i "tukli" Sampdoriju čak 4:0. Redom su pogađali Ivanić, Stanisavljević i Ožegović i "nabacili osmeh" svom treneru Zagoričiću koji je još uvek u sjajnom raspoloženju.

Kako je konferencija uoči utakmice Vojvodine i Sampdorije zakazana u podne, ona je stala na minut kao i cela Srbija. Zlatomir Zagorčić je predložio, a svi prisutni ispoštovali – odata je pošta žrtvama „Oluje“ minutom ćutanja.

U prodaju je pušteno gotovo 11 hiljada ulaznica – i skoro sve su rasprodate, igrači Vojvodine neće morati da brinu da će igrati u tmurnom ambijentu. "Karađorđe" će biti krcat!

Navijači moraju da budu vetar u leđa ekipi koja iz prve utakmice ima „zalihu“ od četiri gola, ali Vojvodinu ipak očekuje opasan rival, kaže trener Zagorčić.

„Svi smo svesni da nas čeka jedna teška utakmica. Pobedili smo 4:0, ali to je ekipa sa mnogo dobrim pojedinaca, izuzetnim igračima, tako da će utakmica sigurno biti mnogo teška za nas. Momci su spremni, i fizički i psihički, da odrade posao kako bi obezbedili prolazak u narednu rundu takmičenja. Ubeđen sam u to jer smo spremni za nove izazove, gledamo samo napred!“, kazao je Zagorčić.

Trener Vojvodine kaže da oni sada još bolje poznaju ekipu iz Đenove, jer je velika razlika između gledanja pripremnih utakmica i stvarnog suočavanja sa protivnikom na terenu.

„Vojvodina će uvek igrati da da gol više od protivnika. Ali, opet naglašavam, biće situacija kada moramo da se branimo i sa 10 igrača, zato moramo da napadamo na pravi i koristan način za ekipu. Vojvodina će igrati da postigne taj gol!“.

Jedan od najiskusnijih u timu, naročito kada su u pitanju evropske utakmice, Igor Đurić kaže da je svestan kvaliteta koje poseduje italijanska ekipa, ali isto tako zna koliko su njegovi saigrači željni pobede.

„Sigurno da oni ne dolaze da se brane, od početka će krenuti agresivno kako bi što pre došli do gola. Mi verujemo u sebe i u ono što smo radili do sad i verujemo u prolazak dalje“, rekao je Đurić.

Trener Zagorčić dodaje da je situacija sa spremom igrača odlična, ali da Miljan Mrdaković uprkos tome što je počeo sa treninzima, neće nastupiti u ovoj utakmici. Iz ekipe je već duže vreme odsutan Saša Ćurko, dok je Nino Pekarić "fit" i nastupio je u prethodnom kolu protiv Javora.

Na pitanje da li je njegova ekipa vežbala penale, Zagorčić je kategorično rekao: "Ne!".

Delegacije Vojvodine i Sampdorije će takođe u toku sutrašnjeg dana zajedno posetiti grob Vujadina Boškova u Begeču i tako mu još jednom odati poštu.

Revanš se igra u četvrtak od 21 čas, a kapije "Karađorđa" će biti otvorene već od 18.30.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...