Press / Dnevnik: Posle teškog pada valja odmah ustati

Posle teškog pada valja odmah ustati20.07.2015. 22:17

Dnevnik(0)
N

ije strašno kada čovek padne, ali jeste kada ostane da leži i ne pokušava da se podigne, mudrost je kojom se često rukovode i sportski treneri. Na otvaranju sezone u Superligi Srbije, fudbaleri Vojvodine su, narodski rečeno, baš tresnuli o zemlju u derbiju sa Čukaričkim (0:4), ali vremena za očajavanje - nemaju. Već sutra ujutro putuju u Letoniju, gde ih u četvrtak očekuje revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Spartaksom iz Jurmale. U prvom duela ova dva tima Novosađani su bili za klasu bolji i slavili sa 3:0, pa se čini da bi bez problema trebali da prođu u 3. rundu i zakažu dvomeč sa slavnom Sampdorijom iz Đenove. Međutim...

Poraz od tima s beogradskog Banovog brda probudio je kod navijača crveno-belih crv sumnje i onespokojio ih. Četiri puta vadio je golman Srđan Žakula loptu iz svoje mreže i to na „Karađorđu“, pred domaćom publikom. Načinio je tim trenera Zlatomira Zagorčića veliki broj krupnih grešaka, rival je to kaznio, a, uz sve to, zbog povrede i glavobolje teren su mnogo pre kraja morali da napuste Miljan Mrdaković i Igor Đurić.

- Poraz nas je sve zaboleo, jer Čukarički nije dominirao u toj utakmici – dan posle susreta rekao je prvotimac Aleksandar Paločević. – Iz naših grešaka i kikseva gosti su došli do velike prednosti i pobede. Kada su poveli, morali smo da se potpuno otvorimo, što je igračima iz Beograda ostavljalo dosta prostora za kontranapade i oni su to iskoristili.

I sada tvrdim da smo imali manje loš dan, pričali bismo o pobedi Vojvodine, jer sam bio ubeđen da rival ne može da nam da gol, a kamoli da pobedi. Grešili smo puno, krivica je do svih nas, a u meni je ostalo ubeđenje: da se kojim slučajem danas igra ta utakmica, mi bismo sigurno trijumfovali. Ali, dogodilo se to što se dogodilo. Pavlović je postigao prvi het-trik u karijeri, a da je pri tom dva puta šutirao u prazan gol. Čestitam mu na odličnoj igri, a propusti su uticali na psihu svih nas, što je i dovelo do neuspeha.

Nastavljajući analizu, vezni fudbaler Vojvodine je istakao:

- Gostujući tim igrao je discplinovano, braneći se sa svih 11 igrača i bilo je veoma teško probiti taj bedem. Uz to, nedostajao nam je pas u prostor, iako smo imali inicijativu i veći posed lopte. Međutim, pred golom Čukaričkog nismo bili opasni i sada se nadam da smo ispunili pravo na greške i lošu igru. Poraz smo, ma kako bolan da je bio, ostavili iza sebe i okrenuli smo se predstojećem susretu u Letoniji.

U njemu imate prednost od tri gola i, ako je suditi po igri iz prve utakmice, ne bi smelo da vam se dogodi da strahujete za prolazak u 3. kolo?

- Imamo veliku prednost i mislim da ćemo napasti Spartaks i u revanšu. Ubeđen sam da ćemo obezbediti prolazak u narednu rundu kvalifikacija za LE i da poraz i loše izdanje iz duela s Čukaričkim neće ostaviti traga na nas.

Najiskrenije, mislim da imamo kvalitet za mnogo veći domet, čak možda i za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Osnovni cilj u Letoniji biće nam da postignemo gol, jer ne vidim u tom slučaju način da nas domaćin iznenadi. Ući ćemo u taj duel kao da je rezultat 0:0 i ni jednog trenutka nećemo imati pravo da se opustimo. Pokazali smo da smo bolja ekipa u Novom Sadu, treba isto da učinimo i u revanšu – istakao je Paločević.

Ekipa Vojvodine večeras će odraditi još jedan trening, a tek posle njega trener Zagorčić i njegovi saradnici znaće na koje igrače će moći da računaju za put i utakmicu u Jurmali.


Bez Mrdakovića u Letoniju

Šef medicinske ekipe u FK Vojvodina dr Borko Vukosav ima pune ruke posla. Neposredno pred početak utakmice sa Čukaričkim, na probleme sa stomačnim virusom požalili su se Novica Maksimović, Ivan Lakićević, Milko Novaković, Marko Zoćević, Nikola Perić, Darko Puškarić i Ognjen Ožegović.Tokom duela zbog povrede je zamenjen Miljan Mrdaković, a zbog glavobolje Igor Đurić.

- Igrači koji su imali probleme prozrokovane virusom sada se bolje osećaju – rekao je dr Vukosav. – Terapija deluje dobro i očekujem da će oni biti na raspolaganju šefu stručnog štaba. Mrdaković je doživeo neugodnu povredu pete i nešto više o njenoj težini moći ću da kažem posle snimanja magnetnom rezonancom, koje smo zakazali.

Povreda nije ni malo naivna, zahtevaće mirovanje i teško je očekivati da će Mrdaković putovati s ekipom u Letoniju. Đurić je zamenjen zbog glavobolje i izvesno je da će biti među igračima koji će konkurisati za sastav za duel sa Spartaksom. Na bol u zadnjoj loži požalio se i Aleksandar Paločević, ali verujem da će i on biti na raspolaganju treneru.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...