Press / Mondo: Vojvodina načela goste, Spartaks se dokusurio!

Vojvodina načela goste, Spartaks se dokusurio!17.07.2015. 09:54

Mondo(0)
V

ojvodina je bolja od Spartaksa za tri gola.

Ali, da bi to potvrdila na terenu, ove lepe večeri na punom "Karađorđu" bila je potrebna svesrdna podrška rivala. I nije izostala, naprotiv...

Lep gol Voše, katastrofalna greška Spartaksa, autogol Spartaksa – tek u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Vojvodina – Spartaks 3:0 (2:0)!

Aleksandar Stanisavljević "otvorio" je preskromne goste već u 6. minutu majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca, posle čega je iskusni Miljan Mrdaković poslušao instinkt i ispratio jednu naivno vraćenu loptu prema buckastom golmanu Aleksandrsu Kolinku, što mu je donelo drugi gol u dva evro-nastupa za Vošu, već u 17. minutu. A kada je Voša stala, namerno ili ne, pojavio se Romans Mičkeviks koji je na komičan način, petom, zatresao svoju mrežu u 89. minutu posle centaršuta rezerviste Darka Puškarića.

S obzirom na to koliko Letonci ništa nisu pokazali ovog četvrtka, osim da umeju da se brane, teško da će Voša uspeti da ne prođe dalje sledećeg četvrtka, tako da za navijače srpske "Stare dame" sledeći najvažniji događaj jeste žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope koji je na programu već sutra, u petak.

Momci Zlatibora Zagorčića, dok je u njima bilo snage i svežine, a moguće je da su se na 2:0 malo i pričuvali za derbi 1. kola Superlige sa Čukaričkim, koji je na programu u nedelju, igrali su lep, dopadljiv, napadački fudbal, a mogli su do 3:0 i pre poluvremena, kada je Mrdaković na pas Stanisavljevića pogodio stativu.

Što nisu oni, jesu gostujući igrači i to kada su svi na "Karađorđu" uveliko čekali da sudija Benoa Milo iz Francuske pokaže ka svlačionicama i dva puta dune u pištaljku. Bila je to nagrada "lalama" za trud i pristup u trećem nastupu ove sezone, protiv rivala koji jednostavno nije želeo da igra fudbal i koji se nadao da je Voša jednako naivna kao podgorička Budućnost, ekipa koja je iz Evrope ispala primivši tri gola u Letoniji iz tri kontre.

Ove večeri u Novom Sadu, 64 odsto vremena lopta je bila u nogama crveno-belih, koji su uputili 15 udaraca ka golu gostiju, šest puta bili su precizni, dva puta stigli do mreže, jednom nagrađeni, pa su ovacijama ispraćeni na odmor do nedelje, kada će na ovo isto mesto istrčati – Čukarički, tim koji se takođe istrošio ove večeri na svom stadionu, ali koji je stigao samo do minimalne pobede.

Zagorčić zaista ima razloga da bude zadovoljan, ali i oprezan, jer Spartaks, klub osnovan 2007. godine (dobio je ime po vlasniku i predsedniku Spartaksu Melkulijansu) nije ni mogao, ni želeo da oproba čvrstinu Vošine odbrane. Čuka, naravno, neće tako razmišljati u nedelju u 19!

VOJVODINA: Žakula – Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić – Stanisavljević, Sekulić, Maksimović (od 79. Puškarić), Ivanić – Stamenić (od 72. Paločević), Mrdaković (od 75. Ožegović).

SPARTAKS: Kolinko – Nazarenko, Bulvitis, Šlampe, Maksimenko, Ulimbaševs, Kazačoks, Mickevičs, Stuglis (od 21. Takji), Vivakva, Abdultaofik.

GOLOVI

1:0 - Strelac vodećeg gola za domaći tim bio je Aleksandar Stanisavljević iz slobodnog udarca u 6. minutu, sa iste pozicije odakle je pre sedam dana izjednačio na 1:1 protiv MTK i poveo ekipu u preokret od 3:1 za plasman u narednu rundu.

Bila je to majstorija 26-godišnjeg veziste!

2:0 - A, da sve u potpunosti zaliči na veče velike radosti, potrudio se iskusni Miljan Mrdaković, koji je u 17. minutu iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane Spartaksa i jednu loptu "vraćenu" golmanu Kolinku ispratio punim sprintom, "presreo" i potom rutinski pospremio u mrežu.

Mrdaković je bio strelac i drugog gola za Vošu u duelu sa MTK!

3:0 - I, na kraju, igrači Spartaksa upotpunili su "samoubilački" nastup. Posle katastrofalnog pasa unazad, usledio je i autogol u 89. minutu utakmice, koji je delo Romansa Mičkeviksa.


TOK UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE: ZASLUŽENA I UBEDLJIVA POBEDA VOJVODINE, KOJA MOŽE DA RAZMIŠLJA O ŽREBU I SUPERLIGI.

89 - (AUTO)GOOOOOOOOOOOL!

Komična reakcija Mičkeviksa, koji je centaršut Puškarića zahvatio petom, okrenut leđima svom golu i jednu loptu bezopasnu po njegov tim - poslao u svoju mrežu. Puškarić je pokušao s desne strane da pronađe nekoga u crveno-belom dresu, nije uspeo, ali...

...pronašao je veoma nespretnog igrača Spartaksa, koji izgleda stavlja "tačku na i" i pre revanša u Letoniji za sedam dana.

88 - Opasna akcija Voše posle dugo vremena, prodor Ivanića po desnoj strani i centaršut ka Ožegoviću - izbijen u poslednji čas!

87 - Vojvodina je baš baš oborila tempo i to se umalo nije vratilo na najgori mogući način, ali je opasnu kontru Spartaksa požrtvovanim startom zaustavio Nastić!

79 - Sve tri izmene izvršio je Zagorčić za kratko vreme - Puškarić umesto Maksimovića.

76 - Pomalo nezanimljiv period utakmice pokušao je da "razbije" Ivanić udarcem sa distance. Jako i neprecizno!

75 - Posle prve, evo i druge izmene u domaćem sastavu - novajlija Ožegović umesto Mrdakovića. Špic za špica. Prvi minuti bivšeg igrača Crvene zvezde u dresu Vojvodine.

72 - Dok se "Karađorđem" ori pesma navijača, Zagorčić pravi prvu izmenu - Paločević umesto Stamenića. Ovacije za obojicu.

65 - Posle polovine drugog dela igre možemo da konstatujemo da Voša ima posed i inicijativu, ali da nema onu žustrinu i hitrinu iz prvog poluvremena. Možda zbog žege, možda zbog umora, možda podsvesno i čuvajući se za nedelju i derbi sa Čukaričkim, tek Zagorčićevi momci u drugom delu igre ne uspevaju da probiju odbranu gostiju.

64 - Bravure Vasilića na desnom krilu i aplauzi navijača, ali njegov centaršut nije stigao ni do jednog "čela" igrača u crveno-beloj opremi.

60 - Prvih 15 minuta nastavka protekli su u konstantnoj inicijativi Vojvodine, koja se pred gol Spartaksa "pojavljivala" i sa šestoricom, sedmoricom igrača, ali bez pravog udarca ili opasnosti po goste, koji su čekali, čekali, čekali i naizgled dočekali kontru u 60. minutu.

Međutim, iz pristupa igri kojim su iz tri šuta na gol dali tri gola podgoričkog Budućnosti i sprečili balkanski derbi u 2. kolu kvalifikacija, ovog puta nisu imali završni pas. Brzi Abdultaofik nije pronašao kolegu Takjija.

46 - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena u sastavima.

POLUVREME: Uz ovacije navijača sa tribina, sudija Milo šalje igrače u svlačionice. I jednima i drugima, zbog visoke temperature, prijaće pauza, s tim da su se gosti u furioznom finišu Voše od 30. do 45. minuta, domogli odmora sa samo dva gola u mreži.

42 - Ivanić se, posle tri minuta tokom kojih mu je ukazivana pomoć kraj aut linije (razbijena mu je arkada) vraća na teren. I dobija ovacije. Zapravo, Voša je stativu pogodila sa desetoricom na terenu i bez najkreativnijeg igrača u igri.

41 - STATIVA!

Mogao je Mrdaković, možda, i da reši pitanje pobednika ovog dvomeča u prvom poluvremenu prve utakmice, ali je posle duge i lepe akcije Voše - pogodio stativu.

Našao se iskusni centarfor iskosa sa desne strane, primio loptu, koju mu je fantastično prosledio Stanisavljević, kroz "šumu nogu", šutirao je u dalji ugao i - bio zamalo neprecizan.

Gostima je preko potreban odmor!

38 - Punih 15 minuta trajala je ofanziva ekipe Zlatomira Zagorčića, crveno-beli su bunker gostiju cepali lepim duplim pasovima na krilu, povremeno i dugim loptama po dijagonali "iza" leđa odbrane, ali je svaki put zafalio ili završni pas ili precizan šut.

Šest puta tukle su "lale" ka buckastom Kolinku, tri puta lopta je išla u okvir gola, dva puta završila u golu. Na drugoj strani, jedan šut ka golu Žakule.

21 - Već izmena u timu gostiju! Elvis Stuglis, koji je pogrešio i doprineo golu Mrdakovića ekspresno je zamenjen, a umesto njega na terenu je visoki, snažni napadač iz Gane, Ferdinand Takji.

17 - GOOOOOOOOOOOL!

Surova kazna! Nije prošlo više od 30-40 sekundi posle šanse za Spartaks, a Vojvodina je dala drugi gol. Bio je to Mrdaković, koji je lukavo pratio akciju gostiju i prepoznao dodavanje unazad ka golmanu Kolinku, stigao je prvi do lopte i rutinski postigao pogodak za 2:0!

16 - Velika šansa za Italijana Vivakvu! Vasilića je "probio" rival na desnom krilu, uputio idealan centaršut, na koji je na petercu "naleteo" Vivakva, ali je očajno šutirao glavom, iako je bio potpuno neometan!

14 - Ništa važno, ništa bitno pomena u periodu posle gola. Lopta je više kod crveno-belih, ali i jedni i drugi greše u predaji na polovini terena.

vojvodina stanisavljevic stanisavljević Foto: FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP


6 - GOOOOOOOOOOOOL!

"Osetili smo". Bravo, Aleksandre! Kakav "deja-vu" na "Karađorđu". Majstorijom iz slobodnjaka, Stanisavljević je već posle šest minuta doveo Vošu u vođstvo na veoma, veoma sličan način na koji je dve večeri pre toga Stefan Babović doneo Partizanu pobedu od 1:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

5 - Faul nad Stanisavljevićem na mestu odakle je ovaj fudbaler postigao gol iz slobodnjaka za 1:1 u meču sa MTK. Može li da ponovi to? Publika ga bodri...

1 - Počeo je susret, Vojvodina napada ka severu, gde je "Firma" u velikom broju. Voša u crveno-beloj opremi, sa belim šortsevima i štucnama, gosti u crnim dresovima i crvenim šortsevima i štucnama.

20:26 - Fudbaleri, predvođeni sudijom Miloom, izlaze na teren, koji deluje sasvim, sasvim dobro pripremljen za ovu utakmicu.

20:25 - Na klupi Vojvodine su Kordić, Lakićević, Dinga, Puškarić, Paločević, Babić i novajlija Ožegović, koji je "doregistrovan" za ovu rundu kvalifikacija.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...