Press / Sportski žurnal: URAGANSKI NA LETONCE: Vojvodina pravi kapital za revanš u Jurmali (20,30 – SASTAVI)

URAGANSKI NA LETONCE: Vojvodina pravi kapital za revanš u Jurmali (20,30 – SASTAVI)16.07.2015. 09:35

Sportski žurnal(0)
N

a svakom koraku u Novom Sadu konstatuje se da fudbaleri Vojvodine imaju veliku šansu da nadvise goste iz Letonije i preko Spartaksa se plasiraju se u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. U četvrtak je prvi meč na stadionu „Karađorđe”, gde će izabranici Zlatomira Zagorčića pokušati da dođu do prednosti pred revanš.

VOJVODINA – SPARTAKS 20.30 (RTV 1)

Novi Sad - Stadion: „Karađorđe”. Kapacitet: 15.475. Sudija: Benoa Milo (Francuska)

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Đurić, Pankov, Nastić, Sekulić, Maksimović, Stanisavljević, Ivanić, Stamenić,Mrdaković.

SPARTAKS: Kolinko, Mez, Nazarenko, Bulvitis, Šlampe, Vivaka, Maksimenko, Kazačok, Mickevič, Ulimbasevs, Taki.


Velikom optimizmu među pristalicama Vojvodine sigurno su doprinele i dve odlične partije protiv MTK. Sve je spremno za novi spektakl na prepunom „Karađorđu”.

Trener Zagorčić, zajedno sa saradnicima, dobro je izanalizirao vrline i mane današnjeg protivnika, koji će po svim pretpostavkama pokušati da odoli čvrstom odbranom, a kontranapadima dođe do dobrog rezultata.

U timu bez slabog mesta, gde je svaki igrač zalaganjem ugradio sebe u pobedi i plasmanu u drugo kolo, posebno je bila agilna desna strana, na kojoj su opasni za protivnika bili strelac izjednačujućeg gola Aleksandar Stanisavljević i prodorni bek Jovica Vasilić.

- Stanisavljevića poznajem još iz dana u OFK Beogradu. Brzo smo se uklopili, pa očekujem još bolju igru. Duel sa MTK smo zaboravili, svim čulima okrenuti smo narednom rivalu. Ne poznajem Spartaks, ali su nam treneri dobro predočili odakle nam preti najveća opasnosti. Njihova igra se bazira na čvrstoj odbrani pa ćemo morati da uložimo mnogo truda da razbijemo čvrst bedem, na vreme postignemo gol i da pritom vodimo računa da nas ne iznenade iz kontranapada. Ne bih da prođemo kao Podgoričani, koji su bili surovo kažnjavani za propuštene prilike. Verujem da imamo veliku priliku da ih savladamo, ali samo pod uslovom da prikažemo igru na nivou one protiv MTK ili još bolju – pojasnio je Jovica Vasilić.

Vojvodinu za nepuna četiri dana očekuju dva teška meča - danas sa Spartaksom, a u ne-delju i na premijeri Super lige sa Čukaričkim.

- Ušli smo u ritam. Volim jake protivnike. Trenutno su nam Letonci u glavi, a posle ćemo ići korak po korak. Nošeni smo odličnom atmosferom kako u ekipi, tako i na tribinama, očekujem večeras spektakl. Svima nam je mnogo lakše kada je publika uz nas. Bili su sjajni. Odužili smo im se na pravi način. Fudbal se igra zbog gledalaca, očekujem još vreliju atmosferu i naravno našu pobedu kojom bi bili na pravom putu ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - istakao je sa mnogo optimizma Jovica Vasilić.


BEZ PEKARIĆA I ĆURKA

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić za današnji meč računa na svih 25 spremnih igrača, meću njima je i poslednje pojačanje napadač Ognjen Ožegović.

Utakmicu će zbog povreda propustiti Pekarić i Ćurko.


REDOVI ZA ULAZNICE

Od ranih prepodnevnih sati Novosađani su juče požurili da obezbede ulaznice za meč sa Spartaksom. Stvorili su se redovi dugi i po 100 metara, pa se očekuje da će tribine „Karađorđa” biti dupke pune, a podrška igračima još žešća.

Ulaznice se mogu podići i danas od 10 časova ispod zapadne tribine do početka utakmice, kao i na blagajni na istočnoj strani od 18 sati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...