Press / Dnevnik: Uvek na gol više od rivala

Uvek na gol više od rivala14.07.2015. 23:08

Dnevnik(0)
F

udbalska atmosfera u Novom Sadu podgrejana je posle pobede Vojvodine nad mađarskim MTK. Oseća se to na svakom koraku pred sutrašnju prvu utakmicu drugog kola kvalifikcija za Ligu Evrope, u kojoj crveno-beli dočekuju letonsku ekipu Spartaksa iz Jurmale. Ulaz na tribine stadiona “Karađorđe” ponovo će biti besplatan, opet se igra u večernjem terminu (od 20.30 časova) i najavljeno je lepo vreme, pa nema nikakve sumnje da će se tražiti karta više.

Novosađani su juče trenirali, a u konkurenciji za tim naći će se i novajlija Ognjen Ožegović, robusni napadač pristigao iz čačanskog Borca. Šef stručnog štaba Vojvodne Zlatomir Zagorčić je, najavljujući utakmicu, rekao:

- Očekujemo, najiskrenije, da prođemo u treće kolo kvalifikacija. Putem video snimaka, imali smo priliku da se upoznamo sa Spartaksom i ono što je evidentno, jeste da nas čeka težak duel i ni malo naivan suparnik. Moraćemo na terenu da pružimo maksimum i pripremamo se da to uradimo, tim pre što su Letonci pokazali u Podgorici, u duelu s Budućnosti, koliko nepredvidiv rival mogu da budu. Tada su iskažnjavali praktično sve greške domaćina i pobedili sa 3:1, a na nama je da im to ne dozvolimo i da obezbedimo dobar rezultat pred revanš, koji se u Jurmali igra 23. jula.

U klubu očekuju dobru posetu i veliku pomoć navijača.

- Zamolio bih publiku da ponovo u što većem broju dođe na tribine našeg stadiona i pruži pomoć igračima Vojvodine. Momci koji nose dres našeg kluba to su zaslužili dobrom igrom u prošloj utakmici i siguran sam da su se gledaocima pošteno odužili.

Zdravstveni bilten je povoljan što raduje pred ovaj važan meč.

- Imamo na okupu 25 fudbalera i kompletnu ekipu držimo motivisanom i spremnom. Svi se nalaze u konkurenciji za tim, osim povređenog Nina Pekarića i operisanog Saše Ćurka. Među kandidatima da zaigra biće i novajlija Ožegović. Želimo da igramo agresivno i napadački i tako će biti dok se ja nalazim na čelu struke. Uvek ćemo igrati makar na gol više od protivnika.

Odlični Aleksandar Stanisavljević, takođe, je optimista.

- Verujem u našu ekipu i ubeđen sam da ćemo proći u narednu rundu kvalifikacija za LE . Uvek gledam pozitivno na obaveze koje se nalaze pred nama, a u tome mi pomaže i sjajna atmosfera unutar ekipe. Verujem da nam sledi odlična utakmica i ubeđen sam da ću opet postići gol, možda i dva – najavio je Stanisavljević.


Francuz Milo na centru

UEFA je odredila francusku postavu sudija za duel između Vojvodine i Spartaksa. Glavni arbitar biće 33-godišnji Benoa Milo, asistiraće mu Žilom Debar i Žulijan Paceli, dok će četvrti sudija biti Sebastijan Moreira.

Delegat UEFA biće Španac Hoze Luis Astiazaran Iriondo, a kontrolor suđenja Velšanin Rej Elingem.


Od danas (sreda) distribucija ulaznica

Ulaznice za tribine stadiona “Karađorđe” su besplatne, a njihova distribucija počeće danas. Na centralnoj blagajni, smeštenoj ispod zapadne tribine, gledaoci će moći da podignu karte od 12 do 18 časova. Napominjemo da na jedan važeći dokument (lična karta ili pasoš), svaki gledalac može da podigne najviše tri ulaznice.

Karte će se deliti i u četvrtak od 10 časova na istoj blagajni, a od 18 i na blagajnama na istočnoj tribini. Napominjemo da će i deca koja žele da prate susret morati da imaju ulaznicu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...