Press / Dnevnik: Favoriti ne postoje, bolji idu dalje

Favoriti ne postoje, bolji idu dalje13.07.2015. 12:40

Dnevnik(0)
U

subotu su se odmarali, a u nedelju su fudbaleri Vojvodine nastavili s treninzima. Crveno-beli su pregrmeli prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, isprativši MTK u Budimpeštu s tri gola, a pred njima je novi ispit i novo dokazivanje. U četvrtak od 20.30 časova igraju prvi susret druge runde LE sa ekipom Spartaksa iz Jurmale, timom koji je izbacio Budućnost iz Podgorice. I ne samo to, već u nedelju ih očekuje početak domaćeg prvenstva i, odmah na startu, derbi sa Čukaričkim (ovaj susret igra se od 19 časova). Obe utakmice igraju se u Novom Sadu, pa će ovdašnja publika imati priliku da gleda dobar fudbal i ponovo podrži tim trenera Zlatomira Zagorčića. Priželjkuju igrači Vojvodine, barem na nivou na koji ga je bodrila prtiv Mađara.

- Igračima smo dali dan pauze, a od juče smo počeli da se pripremamo za prvi susret sa Spartaksom - rekao je Zagorčić. - Imamo kompletan video materijal o Letoncima i svesni smo da je reč o kvalitetnom rivalu koji je pobedio u Podgorici. Maksimalno ozbiljno treniramo i bićemo spremni da predupredimo bilo kakvo iznenađenje i pobedimo na “Karađorđu” u četvrtak uveče.

U našoj javnosti nameće se zaključak kako je Vojvodina favorit u ovom dvomeču. Slažete li se s time?

- Naša namera je da igramo svoju igru, duboko poštujući suparnika - odgovorio je šef struke crveno-belih. - Igraju se dve utakmice i, po meni, favoriti ne postoje. Jednostavno je, bolji iz tog dvoboja proći će dalje, a ja se nadam da ćemo to biti baš mi. Važno je da su svi igrači zdravi, s izuzetkom operisanog Ćurka, a Nino Pekarić je počeo da trenira, doduše još uvek odvojeno od ekipe. Duel sa Spartaksom nam je trenutno u fokusu, a posle njega ćemo razmišljati i o prvenstvenoj premijeri, odnosno o susretu s Čukaričkim.

Odlični desni bek Jovica Vasilić pružio je protiv MTK partiju na visini renomea koji uživa.

- Duel s Mađarima je već u arhivi, zaboravili smo ga i okrenuti smo prvoj utakmici s Letoncima - kategoričan je bio Vasilić. - Ne poznajem Spartaks, ali ne sumnjam da će nas članovi stručnog štaba upoznati s protivnikom. Čini mi se da imamo lepu priliku da i ovu prepreku savladamo, ali samo pod uslovom da odigramo na nivou susreta s MTK-om, ili još bolje.

Aleksandar Stanisavljević i Vasilić skladno su delovali po desnoj strani, a mladić iz Priboja na Limu je to objasnio ovako:

- Stanisavljević i ja se poznajemo još iz OFK Beograda gde smo igrali zajedno. Brzo smo se uklopili i očekujem naše još bolje partije.

U drugoj utakmici prvog kola kvalifikacija, u drugom poluvremenu, imao je Vasilić i peh.

- Jesam, u jednom duelu dobio sam od rivala udarac laktom u usta i ostao sam bez zuba, odnosno izbijena mi je gornja “jedinica”. Kako je puklo, uplašio sam se da mi je otišla vilica, pa mogu da kažem da sam još i dobro prošao.

Od ove nedelje Vojvodina ulazi u pun ritam, a pouzdani desni bek ističe da voli jake utakmice u nizu:

- Trenutno nam je Spartaks u prvom planu, jer idemo iz utakmice u utakmicu. Volim taj ritam i volim kada je publika uz nas. Bila je sjajna protiv MTK, a fudbal se i igra zbog gledalaca, tako da očekujem još bolju atmosferu u četvrtak na “Karađorđu”.

O prvenstvenom derbiju s Čukaričkim, koji je na programu u nedelju, razmišljaćemo posle duela s Letoncima, a jedino što sada mogu da kažem je to da Vojvodina uvek ima najviše ambicije u domaćem prvenstvu i da želi da pobeđuje sve rivale, uključujući tu i Partizan, Crvenu zvezdu i Čukarički. Daće Bog, biće upravo tako u sezoni koji je pred nama - zaključio je Jovica Vasilić.


Susret s Proleterom

Igrači Vojvodine koji se nisu našli u protokolu za duel s timom MTK, kao i oni koji su s klupe za rezervne igrače pratili tu utakmicu, odnosno koji su u njoj imali manju minutažu, danas od 10 časova odigraće trening utakmicu s Proleterom sa Slane bare u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”. U večernjim satima, preciznije od 20 časova, kompletan pogon crveno-belih odradiće trening na stadionu “Karađorđe”.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...