Press / Dnevnik: Otvorena izložba iz 100-godišnje istorije FK Vojvodina

Otvorena izložba iz 100-godišnje istorije FK Vojvodina31.12.2014. 08:10

Dnevnik(6)
P

uno razloga za puna srca na kraju 2014. godine imali su u FK Vojvodina, pa je upravo u takvoj, svečanoj i svečarskoj atmosferi protekao tradicionalni novogodišnji koktel novosadske Stare dame. U godini koja se približila samom kraju, Vojvodina je obeležila pun vek postojanja, a fudbaleri ovog kluba prvi put u istoriji osvojili su pehar pobednika Kupa Srbije, a onda i zabeležili najbolji prvenstveni start u istoriji.

Povodom značajnog jubileja, u Galeriji “Macut” u SPC Vojvodina u utorak uveče je Petar Đurđev, direktor Arhiva Grada Novog Sada, otvorio izložbu iz istorije kluba. U okviru nje, gosti, predvođeni gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a onda i igračima iz većeg broja generacija crveno-belih, kao i brojnim posetiocima, imali su priliku da vide muzejske eksponate koji su veče obojili setnim tonovima, podsećajući na bogatu i sjajnu prošlost Voše.

Potom su se prisutni preselili u Svečani salon Spensa, gde ih je, u odsustvu predsednika kluba Zorana Šćepanovića, u ime rukovodstva pozdravio član Upravnog odbora crveno-belih Dušan Vlaović.

- Imali smo svi zajedno priliku da vidimo izložbu povodom 100-godišnjice, u kojoj su predstavljeni svi oni koji su pisali istoriju našeg kluba. Burna i teška godina ostaje iza nas. Radovali smo se istorijskom startu u prvenstvu i ostao nam je žal što u tom stilu nismo i završili jesenju poluseznu, ali već na proleće imaćemo novu priliku za radovanja. Tužni smo, jer su nas napustili Vujadin Boškov, Ivica Brzić, Petar Nikezić i Ilija Pantelić, legende Vojvodine i srpskog fudbala, ali smo i ponosni što je naš klub iznedrio ovakve veličine. Proslava veka postojanja ne završava se s krajem 2014. godine, jer planiramo da u martu 2015. organizujemo svečanu Akademiju kojom želimo da zaokružimo godinu jubileja. Tom prilikom biće predstavljena i klupska monografija u dva toma, na preko 1.000 stranica, čiji je autor Borivoj Mirosavljević. U ime predsednika Šćepanovića koji je odsutan zbog poslovnih obaveza i čije vam najlepše želje ovim putem prenosim, želim vam svaku sreću u 2015. godini, uz nadu da će naša Voša nastaviti da nam puni srca.

Gradonačelnik Miloš Vučević je, povodom jubileja FK Vojvodina, naglasio:

- Ovo je najlepši kraj godine jubileja. Zahvalan sam upravi kluba koja me je pozvala i omogućila da budem sa fudbalerima i navijačima i još jednom se uverim koliko je veliko i značajno ime novosadskog kluba. Žao mi je što proslava 100-godišnjice nije bila još pompeznija i intenzivnija, ali me raduje to što vidim da dolazi do stabilizacije crveno-belih. Bilo bi značajno da neko predloži ovaj klub za Februarsku nagradu Grada Novog Sada i nadam se da će to i uslediti. Vojvodina je deo velike trojke srpskog fudbala i opšti je ineteres da se stadion i prostor oko njega renoviraju i reorganizuju, kako bi ovaj klub beležio, što od njega i očekujem, još bolje rezultate.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...