Press / www.sportske.net: Navijate za Vojvodinu? Pomozite izložbu povodom 100 godina kluba!

Navijate za Vojvodinu? Pomozite izložbu povodom 100 godina kluba!26.11.2014. 09:26

www.sportske.net(0)
P

red kraj tekuće, 2014. godine, Vojvodina želi da na još jedan način obeleži vek postojanja novosadskog kluba. U planu je i izložba tim povodom, a kako bi ona bila što bolja, klub je pozvao i sve pristalice Vojvodine da se uključe u njenu pripremu.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu, izložba je planirana za decembar, a sadržaće video materijale, fotografije, pehare, plakate, originalne dresove i druge vrste dokumenata od značaja za FK Vojvodina.

Klub je pozvao i navijače da daju svoj doprinos ovom događaju, a saopštenje Vojvodine tim povodom prenosimo u celini.

''FK Vojvodina, Muzej Vojvodine, Istorijski arhiv Grada Novog Sada i Muzej Grada Novog Sada, planiraju da, u decembru mesecu 2014. godine realizuju muzejsko-arhivističku, multimedijalnu izložbu, posvećenu stogodišnjici osnivanja fudbalskog kluba Vojvodina.

Smatramo da obeležavanje ovog jedinstvenog jubileja u našoj zemlji, kao i okruženju, zahteva angažovanje svih relevantnih institucija i pojedinaca, koji svojim radom mogu da doprinesu obogaćivanju programa izložbe.

Izložba je koncipirana tako da se kroz izlaganje fotografija, video materijala, dokumenata, priznanja, pehara, plakata, replika i originalnih dresova i druge opreme, kompleksnije prikaže stogodišnje trajanje Kluba.

Ovim putem pozivamo zainteresovanu javnost da opsežno (po)radimo na prikupljanju materijala. Hitno su nam potrebni: stari dresovi, trenerice, fotografije i dokumenta.

Zainteresovani pojedinci mogu da nam ustupe materijal, tako što će ga odneti u Muzej Vojvodine (Dunavska 35) ili Istorijski arhiv Grada Novog Sada (Tvrđava 9)'', kaže se u saopštenju.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...