Press / Dnevnik: Voša u sredu mislila na Beograđane

Voša u sredu mislila na Beograđane30.10.2014. 22:14

Dnevnik(1)
F

udbaleri Vojvodine odigrali su jednu od najslabijih partija od početka sezone protiv Slobode iz Užica (1:0), ali i takva, neubedljiva partija bila je dovoljna za minimalnu pobedu i prolaz u četvrtfinale domaćeg kupa, gde crveno–beli brane trofej.

Jasno je da se osetio nedostatak četvorice standardnih prvotimaca, ali i činjenica da Sloboda, trinaestoplasirani tim Prve lige Srbije, nije bio naročito inspirativan protivnik. Ipak, Užičani su pokazali da znaju dobro i organizovano da se brane i vrebaju svoju šansu iz kontri, te da nisu slab tim, kao što su mnogi pomislili. Strelac jedinog gola Enver Alivodić, tvrdi pak da crveno–beli nisu potcenili rivala.

- Nismo ušli potcenjivački u meč, ali činjenica je da nismo odigrali na visokom nivou. Gosti su pokazali da su solidna ekipa i čestitam im na dobro odigranoj utakmici. Kup je specifično takmičenje i iznenađenja su moguća, tako da je najvažnije da smo prošli u narednu rundu. Sada se okrećemo utakmici sa Partizanom i naše misli su okrenute ka nedelji, jer to će biti zaista pravi derbi – rekao je Alivodić.

Sva je prilika da je upravo predstojeći duel sa Partizanom u mnogome skrenuo misli i koncentraciju momaka u crveno–belim dresovima. Takav utisak je stekao i šef stručnog štaba Vojvodine, Zoran Marić.

- U meču sa Slobodom, mnogo sam zadovoljniji rezultatom nego prikazanom igrom. Užičani su bili vrlo dobri u prvom poluvremenu i imali su bolje šanse od nas, imali smo sreće da nismo primimo gol. Iako smo pre meča dosta razgovarali i upozoravali, ne mogu da se otmem utisku da su naši igrači više mislili na utakmicu sa Partizanom, nego na ovu sa Slobodom. Ipak, ispunili smo cilj i idemo dalje – rezimira Marić.

Njegov kolega na gostujućoj klupi, Milenko Kiković, imao je slično viđenje duela na “Karađorđu”, za koga smatra da je za njegov tim izgubljen još prilikom izvlačenja parova za osminu finala kupa Srbije.

- Nismo imali sreće na žrebu, jer nam je za protivnika dodelio sjajan tim Vojvodine koji trenutno igra najlepši fudbal u Srbiji, pa još na gostujućem terenu. Mi smo pružili solidan otpor, ali nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse. Realno, u ovom trenutku nismo mogli više. Novosađani su zasluženo pobedili i želim im puno sreće u nastavku takmičenja – rekao je Kiković.


U petak u Begeču

Delegacija FK Vojvodina u petak će u 13 časova položiti cveće na grob legende novosadskih crveno–belih, Vujadina Boškova. Nakon toga u 14 sati počeće prijateljski meč između domaće Bačke i veterana Vojvodine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...