Press / Dnevnik: Veselinović spreman za golove u Čačku

Veselinović spreman za golove u Čačku18.10.2014. 18:51

Dnevnik(0)
N

a nedeljnom gostovanju protiv čačanskog Borca na stadionu kraj Morave, fudbaleri Vojvodine će biti jači za najboljeg strelca u dosadašnjem toku prvenstva – Lazara Veselinovića.

Nakon pregleda i konsultacija, odlučeno je da centarfor novosadskog tima otputuje u Čačak, a da li će početi utakmicu u startnoj postavi, odlučiće trener Vojvodine Zoran Marić. Što se Veselinovića tiče, spreman je da odigra “na svežinu”. To je dobra vest za navijače Voše, jer je Lazar na tri ovosezonska gostovanja postigao četiri pogotka.

- Dobro se osećam i spreman sam za utakmicu, mada, ruku na srce, ne 100 odsto, jer sam pre nekoliko dana počeo da treniram nakon tronedeljne pauze. Šef odlučuje šta je najbolje za tim, a sigurno je da neće biti lako da u Čačku dođemo do pobede. Imaju dobrog stratega, iskusnog Bogića Bogićevića. Borac je tim koji se pre svega dobro i organizovano brani, a umeju da priprete posle kontranapada - kaže Veselinović.

Trener Borca Bogić Bogićević rekao je da je Vojvodina - favorit u meču devetog kola Superlige, ali da veruje da njegov tim može da iznenadi ekipu koja se nalazi na deobi prvog mesta.

- Vojvodina je odličan tim, mislim da trenutno igraju najbolji fudbal u ligi. Od starta utakmice moramo gostima da stavimo do znanja da na svom terenu nećemo lako prepuštati bodove. Uz disciplinovanu igru i maksimalnu koncentraciju možemo uknjižiti nova tri boda - rekao je Bogićević Tanjugu.

On je napomenuo da će za meč protiv Novosađana imati kompletan tim, pošto nema suspendovanih i povređenih igrača.

Zanimljivo je da su Novosađani u međusobnim utakmicama daleko uspešniji od Čačana. Vojvodina i Borac su do sada odigrali 31 zvaničan meč: Voša je pobedila 18 puta, u pet navrata nije bilo pobednika, a Čačani su slavili osam puta. Gol razlika je 57:24 u korist Novosađana. Vojvodina je do sada bila uspešnija čak i u prvenstvenim i kup utakmicama u Čačku (šest pobeda, pet remije, tri pobede Borca, uz gol razliku 19:13 u korist Voše). I u poslednjim odmeravanjima snage u sezoni 2011/12 novosadski tim je bio bolji – na “Karađorđu” je bilo 3:1, a u Čačku 2:0 za Vojvodinu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...