Press / Sportski žurnal: Mijat Gaćinović: Jesenja titula – što da ne

Mijat Gaćinović: Jesenja titula – što da ne01.10.2014. 16:36

Sportski žurnal(1)
O

svajaju se bodovi i kad se ne odigra najbolje što se može. To je ocena strelca pobedonosnog gola u Kruševcu Mijata Gaćinovića, koji se treći put u ovom prvenstvu upisao u strelce.

Mladi napadač razloge za zadovoljstvo upravo vidi u činjenici da je Vojvodina pobedila Napredak iako u toj utamici nije ličila na sebe iz prethodnih kola ovog prvenstva:

– Za mene je to potvrda kvaliteta. Rekao bih još, to je u isto vreme dokaz naše takmičarske zrelosti. Nismo blistali, ali smo i takvi pronašli način da u gostima postignemo šestu prvenstvenu pobedu.

U prethodnim sezonama Vojvodina je uglavnom gubila mečeve u kojima nije igrala dobro, a sada pobeđuje. Zašto?

– Imamo dosta mladih igrača, ali uz pomoć nešto iskusnijih uspevamo da nižemo pobede. To je takmičarska zrelost o kojoj govorim i zbog koje u seriji nižemo povoljne rezultate.

Nadate li se možda jesenjoj tituli?

– Što da ne. Treba verovati u sebe i ići do kraja korak po korak. Niko nije očekivao da ćemo biti ovako uspešni, ali kad smo več pokazali da možemo mnogo, onda nema razloga da odustajemo. Igramo lepo i efikasno, neki kažu najlepše u ligi. To prija i obavezuje – kaže talentovani Mijat Gaćinović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...