Press / Sportski žurnal: Babić o transferu u Sampdoriju: Nije mi se dalo

Babić o transferu u Sampdoriju: Nije mi se dalo09.09.2014. 11:56

Sportski žurnal(0)
K

ako je Srđan Babić podneo što se nedavno, na kraju prelaznog roka, iz Đenove u Novi Sad vratio neobavljenog posla? Kako se 18-godišnjak nosi sa razočaranjem što mu je propao transfer u Sampdoriji?

- Mislite da su mi zbog toga sve lađe potonule? Ma, kakvi. Već sledećeg dana posle povratka iz Italije to sam ostavio iza sebe i okrenuo novu stranicu. Nastavljam gde sam stao – kaže štoper Vojvodine.

Da li je baš tako? Ipak, bili ste na pragu Serije A, u klubu čiji je trener Siniša Mihajlović i u kojem je duboki trag ostavio Vujadin Boškov?

- Bilo bi neke simbolike u tome da sam nastavio stopama slavnih prethodnika, ali nije mi se dalo. Što se kaže, da je trebalo da se dogodi – dogodilo bi se.

Vojvodina je izgubila novac koji bi joj pripao na ime obeštećenja, ali je Vašim povratkom pojačana za nastavak prvenstva?

- Treba opravdati reči onih koji moj ostanak doživljavaju kao pojačanje. Videćemo kako će biti. Obradovao sam se što je bez mene zabeležena pobeda u Jagodini.

Mogu li ti nesumnjivo značajni bodovi da potisnu poraz od Crvene zvezde na „Karađorđu“?

- Što se mene tiče, ne mogu da prežalim tih 0:1. Zaslužili smo više, najmanje bod. Izuzev početnih petnaestak minuta, sve ostalo je u tom derbiju bilo na našoj strani.

Na redu su dva uzastopna meča na domaćem terenu, stižu niški Radnički i Spartak?

- Imamo šansu da se učvrstimo u vrhu tabele. U tim utakmicama važimo za favorite, ali ne smemo da se polakomimo i pomislimo da su bodovi unapred osvojeni.

Zar zazirete od Nišlija koji u prva četiri kola nisu osvojili ni bod?

- Ne plašim se nikoga, samo upozoravam na potrebu da budemo motivisani i ozbiljni. Nišlije su promenile trenera i to će ih sigurno razdrmati. Logično je da ih negde krene i treba učiniti sve da se to ne dogodi na gostovanju u Novom Sadu – oprezan je Srđan Babić.


RASTEREĆENO I NAPADAČKI

S dve pobede u gostima može da se kaže da je Vojvodina vrlo dobro startovala u ovom prvenstvu?

- Nisam iznenađen što je tako. Imamo odličnu ekipu i igramo rasterećeno, napadački, za gol više. Sve je lepše i lakše kad nas okružuje dobra atmosfera, bez imperativa i pritiska.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...