Press / Dnevnik: Glad za loptom i golovima Luke Grgića

Glad za loptom i golovima Luke Grgića28.08.2014. 11:56

Dnevnik(1)
P

osmatrači trening meča Vojvodina - Cement, jednodušni su u oceni da je malo toga zanimljivog viđeno, te da je borbeni duel bio vrlo tankog kvaliteta. Ali, da provera igrača sa manjom minutažom bar delom uspe potrudio se mladi centarfor Vojvodine Luka Grgić, centralna figura pomenutog meča. Bila je vidljiva njegova glad za loptom, velika energija i želja za pobedom, bez obzira što je u pitanju bio prijateljski susret. Iako mu je tek 19 leta, pokazao je i da mu ne fali pozitivnog sportskog bezobrazluka i poznavanja fudbalskih caka: penal posle kog je postignut jedini gol njegovo je delo, jer je vešto pao posle duela s golmanom (ako ga je oupšte i bilo), nakon krajnje sumnjive situacije.

- Video sam da će golman ići i da se neće zaustaviti, a kao napadač znam kako se radi u takvim situacijama – gurneš loptu ispred i čekaš da golmana ponese inercija i da dođe do kontakta – objašnjava Luka Grgić.

Iako mečeve mahom počinje s klupe, jasno je da ozbiljno kuca na vrata prve postave. U većini utakmica pripremnog perioda je postizao golove, trudi se, trči i otvara se, često unosi živost u navalni red. Ako tako nastavi, samo još vreme treba da mu da onu finiju notu iskustva i Vojvodina bi mogla da dobije sjajnog napadača.

- Nakon meča sa Cementom, trener Zoran Marić mi je rekao da uvek želi da me vidi takvog, kao na toj utakmici. Poručio mi je i da imam potencijal koji radom moram da nadogradim. Njegove reči su veliki podstrek za mene – kaže Luka.

Rođeni Vrbašanin karijeru je počeo u kulskom Hajduku, a 2010. kao mlađi kadet prešao je u Vojvodinu kod trenera Vase Tepšića. Nakon omladinskog staža, za prvi tim je debitovao proletos u Ivanjici, u meču protiv Javora. Visok je 181 centimetar, težak 75 kilograma, a u ofanzivi je univerzalan, mada najviše voli da igra kao klasičan napadač. A koliko se potencijal krije u ovom momku govori podatak da daje golove, asistira, solidno igra sa obe noge, a najbrži je prvotimac Voše na kratkim deonicama od pet i 25 metara. A tu su i ambicije.

- Želim da radim i napredujem i nadam se, ako ovako nastavim, za godinu, godinu i po, da budem standardan prvotimac – istakao je Luka Grgić.


Asani u Temerinu, Ilić se vratio

U pogonu prvog tima FK Vojvodina napravljena je svojevrsna “rokada”: Elmir Asani (19) pozajmljen je Slogi iz Temerina, dok se Georgije Ilić među crveno – bele. Ilić je početkom sezone pozajmljen Radničkom iz Kragujevca, od prva tri kola počeo je dva meča, ali je došlo da razlaza sa Kragujevčanima i pokušaće da se izbori za minutažu u Vojvodini.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...