Press / Večernje novosti: Legitimitet UO Vojvodine u centru pažnje: Ko je falsifikator?

Legitimitet UO Vojvodine u centru pažnje: Ko je falsifikator?26.08.2014. 22:12

Večernje novosti(3)
N

ADLEŽNE institucije, tužilaštvo i sud, odlučiće na osnovu prikupljenih činjenica, koje klupsko rukovodstvo novosadskog superligaša je verodostojno.

Ono koje je na sednici Skupštine održanoj 11. maja ove godine izabralo za čelnike Zorana Pavlovića i Radivoja Radosava, ili odlukom Skupštine održane 16. maja koja je za čelnike postavila Milana Davidova i Kostu Hadžija, koji je, inače, u međuvremenu "ustupio" mesto predsednika Uprave Zoranu Šćepanoviću.

Priča o legitimitetu rukovodstva aktivirana je ovih dana pošto je po nalogu Javnog tužilaštva u Beogradu, Policijska uprava u Novom Sadu u okviru istrage saslušala advokate, Đorđa Nedeljkova i Božidara Beronju, bivše članove rukovodstva formiranog 16. maja, u svojstvu građana.

Jer, "Pavlovićeva Skupština" je podnela krivičnu prijavu još početkom juna protiv Davidova i Hadžija kao i Nenada Miljuša, tada zapisničara, zbog navodnog počinjenog krivičnog dela falsifikovanja isprave, kao potpisanih na zapisnik i odluke, pri čemu se podrazumeva i izrada klupskog pečata i prezentovanja odluke koja nije doneta kao i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Novo rukovodstvo kluba je po navodima krivične prijave, pošto je prvi put odbijeno od strane Agencije za privredne registre u ponovljenom pokušaju podnelo zahtev bez skupštinske odluke o razrešenju prethodnog zastupnika kluba.

Zoran Pavlović, predsednik Uprave kojeg je imenovala Skupština održana 11. maja, a smenila ga Skupština održana pet dana kasnije, ovlastio je advokate da podnesu krivičnu prijavu posle tih događaja, odnosno upisa novog rukovodstva u APR. On, međutim, nije želeo da komentariše čitavu priču.

- To je bilo pre tri meseca, a sada ne bih da dajem izjave niti bilo kakve komentare - rekao je Pavlović.

S druge strane, advokat Beronja, koji je odlukom Skupštine od 16. maja imenovan za generalnog sekretara kluba, mesto na koje je nedavno podneo ostavku, potvrdio je za naš list da je Policijskoj upravi u Novom Sadu dao izjavu u svojstvu građana.

- Advokat Nedeljkov i ja smo saslušani kao građani, a Davidov, Hadži i Miljuš, protiv kojih je podneta krivična prijava, nemaju status osumnjičenih jer se prikupljaju činjenice - kaže Beronja. - Krivična prijava "Pavlovićeve Skupštine" posle upisa u APR je bio vid njihove pravne borbe za legitimitet. Međutim, sa ove tačke gledišta, Skupština održana 16. maja je sve legalno uradila i to će se dokazati na sudu, mestu gde će se odlučivati o validnosti.

Beronja ističe da "onaj ko je legalno izabran" ima pravo da pravi pečate i donosi odluke.

- Tužilaštvo postupa po inerciji, odnosno po prijavi od početka juna, a nadležno mesto na kojem će sve biti jasno je sud. Onaj ko je legitimno izabran ne može da falsifikuje, a to je Skupština održana 16. maja, i pitanje je ko je onda falsifikator, a na koje će odgovoriti Osnovni sud u Novom Sadu - zaključio je Beronja.


ZAPLET ILI RASPLET

KADA Policijska uprava u Novom Sadu "završi posao" po nalogu Javnog tužilaštva u Beogradu i ispita sve koji imaju saznanja vezana za slučaj legitimiteta klupske uprave, na scenu stupa Policijska uprava u Beogradu sa istim zadatkom i proverom upisa u APR. Zatim, "predmet" sa činjenicama ide u beogradsko tužilaštvo, koje će ili pokrenuti krivični postupak, ili će zaključiti da za to nema osnove. U drugom slučaju, podnosilac krivične prijave ima pravo na prigovor.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...