Press / Dnevnik: Raketa Rakića rešila derbi

Raketa Rakića rešila derbi24.08.2014. 11:55

Dnevnik(2)
V

ojvodina - Crvena zvezda 0:1 (0:1). - NOVI SAD: Stadion "Karađorđe", gledalaca 10.000, sudija: Nenad Đokić (Užice), strelac: Rakić u 17. minutu. Žuti kartoni: Makarić, Alivodić (Vojvodina), Kovačević (Crvena zvezda).

VOJVODINA: Milinković-Savić 6, Puškarić 6, Nastić 7, Babić 7, Pekarić 6, Makarić 6 (Stojanović 6), Poletanović 6 (Luković -), Alivodić 7, Gaćinović 6 (Novaković -), Ivanić 7, Veselinović 6.

CRVENA ZVEZDA: Rajković 7, Petković 8, Mijailović 6, Pavičević 8, Lazić 7, Kovačević 8, Milijaš 7, Pečnik 6 (Gavrić -) , Lazović 7, Savičević 6, Rakić 7 (Jović 6).

U derbiju trećeg kola zvanični šampion je bio bolji od prošlosezonskog osvajača Kupa i pobedio sa 1:0. Utisak je da je Crvena zvezda bila bolja upravo za jedan gol, pa tri boda odlaze u Beograd, mada da su fudbaleri Vojvodine bili malo srećniji, a pre svega spretniji u završnici mogli su da dođu barem do boda.

Crvena zvezda je bolje počela utakmicu i bolje se snašla na klizavici koja je bila zbog kišom natopljenog terena. Naprosto veznjaci iz Crvene zvezde su duže držali loptu u nogama i bolje kombinovali.

Prvu šansu beogradski crveno-beli imali su u 10. minutu kada je Petković dao dobar for Darku Lazoviću, a ovaj se u trku oslobodio čuvara i stuštio u šesnaesterac Vojvodine, ali je slabo šutirao iskosa sa desne strane i lopta je bila lak plen Vošinog golmana. U 17. minutu zvanični šampion je poveo vrlo lepim golom centarfora Đorđa Rakića. Nakon jedne odbijene lopte ona dolazi do Rakića koji je na dvadesetak metara prihvatio, krenuo korak napred i topovskim šutem pogodio gornji levi ugao golmana Milinković-Savića. Snažan udarac i klizava lopta krivi su što Vošin golman nije bolje reagovao, pa iako je dohvatio prstima ona je završila u mreži.

Nakon primljenog gola Vojvodina je zaigrala bolje i ofanzivnije. U 24. minutu dobro je kombinovao navalni red Novosađana, Mirko Ivanić je u šesnaestercu doturio loptu do Lazara Veselinovića koji je snažno šutirao ali je izblokiran. Samo dva minuta kasnije Veselinović je sa ivice šesnaesterca pokušao da centrira, lopta je zakačila nekog od odbrambenog igrača Crvene zvezde, krenula u same rašlje Rajkovićevog gola, ali je mladi čuvar mreže bio na mestu i odbio loptu u korner. Trudili su se fudbaleri Vojvodine, napadali ali su često u odusnim minutima pravili potez više dajući vremena odbrani Zvezde da se dobro postavlja i otklanja opasnosti od svog gola. Do kraja poluvremena, po jedna na obe strane. U 32. minutu Alivodić je iskosa sa desne strane šutirao po zemlji, ali pravo u Rajkovića, dok je na samom kraju prvog dela meča jednu centriranu loptu sa leve strane zakačio Milijaš, ali Milinković-Savić je bio dobro postavljen.

Desetak minuta pred kraj prvog poluvremena strelac gola Rakić je zbog povrede morao da napusti igru, a umesto njega je ušao talentovani Luka Jović.

U drugom delu odličnu šansu za Vojvodinu je u 51. minutu nakon centaršuta Poletanovića propustio štoper Nino Pekarić koji je zahvatio loptu glavom, a ona je prohujala pored stative golmana Crvene zvezde. Samo dva minuta kasnije Beograđani su propuštali pravi zicer. Milijaš je lepo kombinovao po levoj strani, lopta je stigla do mlade nade Luke Jovića koji neometano šutirao sa oko šest metara ali pravo u dobro postavljenog Milinković-Savića. U 62. minutu nova dobra šansa za beogradske crveno-bele kada je Lazović uputio centaršut sa desne strane, na loptu je natrčao Vukan Savičević i sa desetak metara pogodio Vanju Milinković-Savića koji je dodatnom intervencijom uspeo da uhvati loptu. U 65. minutu Vojvodina je propustila još jednu sjajnu šansu. Bojan Nastić se oslobodio dvojice fudbalera Zvezde, dodao do Veselinovića koji je uleteo u šesnaesterac sa desne strane ali je previše oklevao sa udarcem pa je na kraju izblokiran. Samo četiri minuta kasnije Veselinović centrira sa leve strane ali lopta proleće iznad glave Mijata Gaćinovića koji je čekao na drugoj stativi. Do kraja meča Vovjodina se svim silama trudila da izjednači, napadali su Vošini momci ali čvrsta odbrana Crvene zvezde je bila na pravom mestu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...