Press / Dnevnik: Novaković: Voša u srcu, inostranstvo želja

Novaković: Voša u srcu, inostranstvo želja01.08.2014. 16:43

Dnevnik(0)
D

ete Vojvodine, Slobodan Boba Novaković, na osnovu sporazuma sa rukovodstvom novosadskog superligaša, trenira sa crveno–belima, ali formalno i dalje nije član kluba, s obzirom da zbog finansijskih muka aktuelni osvajač kupa Srbije nema pravo da registruje nove igrače. Posle nekoliko godina, Boba je opet u starom jatu, gde je, nakon prvih fudbalskih koraka u Školi fudbala “Mika Radosav” , stigao kao desetogodišnji dečak i prošao sve juniorske selekcije kluba. Sada je na nekom novom početku, a za sada je prisutna dilema da li će ostati u Vojvodini, ili će karijeru nastaviti u inostranstvu.

- Meni su obe opcije prihvatljive – kaže Boba Novaković. – Sa jedne strane, u oktobru punim 28 godina, u zrelom sam igračkom dobu i ako iz nekog inostranog kluba stigne dobra ponuda, realno je da se oprobam preko granice. Ako se to ne desi, rado ću ostati u Vojvodini, to je moj klub kog mnogo volim, Novi Sad je moj grad i ovde se uvek lepo osećam. Imam takav dogovor sa rukovodstvom kluba, pa ako do kraja prelaznog roka ne stigne ponuda koja će me zadovoljiti, a Vojvodina dobije mogućnost da registruje igrače, ostaću u klubu – kaže Novaković.

Jasno bi da bi opcija ostanka iskusnog ofanzivnog veziste, koji može da igra i iza špiceva i po bočnim napadačkim pozicijama, i te kako pasovalo aktuelnom sastavu Vojvodine, u kom nema mnogo alternativa na bilo kojoj poziciji (sem eventualno golmanske). Slobodan Novaković je spreman za nove izazove.

- U maju prošle godine, četiri kola pre kraja prvenstva, dok sam igrao za subotički Spartak i bio u odličnoj formi, zadobio sam tešku povredu ligamenata levog kolena, koja me je pola godine odvojila od terena. Oporavio sam se, povreda je prošlost, osećam se dobro i željan sam fudbala – kaže mladi napadač.

A upravo povreda ligamenata Novakovića je još kao klinca odvojila od dresa Vojvodine. Kao talentovani omladinac je sa 17 godina priključen prvotimcima, ali je stradalo desno koleno, pa je usledio duži oporavak. Kasnije je otišao na kaljenje u Kabel, pa u temerinsku Slogu, Novi Sad, da bi se opet vratio U Vojvodinu, pre četiri godine. Posle dve sezone u crveno – belom dresu otišao je u Spartak, da bi tamo takođe proveo dve godine. Da li će u narednoj sezoni pojačati Vojvodinu ili neki inostrani klub, znaće se najkasnije do kraja ovog meseca, jer do tada traje prelazni rok.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...