Press / Dnevnik: Povratak kluba normalnom poslovanju?

Povratak kluba normalnom poslovanju?31.07.2014. 08:33

Dnevnik(1)
P

rethodni stečajni postupak, u kom se FK Vojvodina trenutno nalazi, po nekim mišljenjima najbolje je rešenje u aktuelnom trenutku novosadskog superligaša. To i dalje nije pravi stečaj, već kakva – takva mogućnost da klub dobije na vremenu i da reši goruće finansijske muke. O čemu se radi?

Predlog sudu da se u klub uvede prethodni stečajni postupak uvek može da se povuče. Međutim, dok je on na snazi, sudija i stečajni upravnik kontrolišu stanje u klubu i praktično određuju njegovu sudbinu. Ovakvo stanje, smatraju pojedinci iz klupskih struktura, omogućiće klubu da odblokira račune, da prodajom igrača dođe do novca za elementarno tekuće poslovanje, što znači da isplaćuje plate fudbalerima, struci i radnoj zajednici. U periodu u kom važi prethodni stečajni postupak, poverioci su na neki način “na stend – baju”, ali klub ni na koji način ne sme da se dodatno zadužuje.

Postoje mišljenja u Upravnom odboru kluba da je trenutan položaj naprosto iznuđen, te da je to najbolje rešenje u trenutnim okolnostima. Poslovanje u ovakvim uslovima neće automatski smanjiti dugove, ali će omogućiti mehanizme da se oni vremenom vraćaju, te da će se uspostaviti red i zakonito funkcionisanje kluba, sa jasnim pravima i obavezama.

Iako ljubiteljima crveno – belih boja, u godini kada klub slavi stogodišnji jubilej, sama reč “stečaj”, pa makar se on tačno zvao “prethodni stečajni postupak” žestoko para uši, po mišljenju većine u klupskom rukovodstvu, trenutno je bilo najbolje rešenje zarad bolje budućnosti Vojvodine. Naravno, nije izostala ni konstatacija da je ubedljivo najveći krivac za ovakvo stanje bivša uprava, te pojedinci koji su milionskim iznosima blokirali klupske račune. Spominje se da će menica koja je najviše “omča oko vrata” klubu, u iznosu od 250 miliona dinara, a kojom je jedan od računa blokiran, ako dogovor izostane, biti predmet sudskog spora, jer u klubu veruju da je zakon na njihovoj strani.

Ono što može da bude mač sa dve oštrice je da se iz prethodnog stečajnog postupka može ući u stečaj, a to bi značilo katastrofu. Ipak, u Vojvodini su uvereni da do toga neće doći, već da će se klub u dogledno vreme dokopati zelene grane i stati na temelje sa kojih je moguće nadograditi uspešniji kolektiv. Zalog je, svakako, izuzetno dobra Omladinska škola “Ilija Pantelić” u kojoj stasavaju talentovani momci, kojima treba dati šansu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...