Press / Večernje novosti: Ni govora nema o stečaju FK Vojvodina

Ni govora nema o stečaju FK Vojvodina30.07.2014. 21:22

Večernje novosti(0)
U

napred pripremljeni plan reorganizacije, kako mu i naziv govori, i koji bi Vojvodina tek trebalo da usvoji, nije i putokaz ka stečaju kluba, tvrdi Zoran Šćepanović, predsednik Uprave novosadskog superlišaga. On time demantuje navode Božidara Beronje, dojučerašnjeg generalnog sekretara, koji je podneo pismenu ostavku na tu funkciju, a obrazložio ju je time da su tokom njegovog odsustva za vreme godišnjeg odmora u klubu donete mnogobrojne odluke kojima se energično protivi. Jedna od njih je bila da se neovlašćeno pred Privrednim sudom pokrene stečajni postupak.

- Ne znam na osnovu čega Beronja ocenjuje rukovođenje, kada mesec i po dana nije u klubu - prva je reakcija Šćepanovića. - Svako ima pravo na stav i mišljenje, ali to o čemu Beronja govori, jednostavno, nije to. Imao je prilike da ukaže na nešto i da sugeriše. O stečaju nema govora. Namera je da spasemo klub od stečaja i dužničkog ropstva i da bude finansijski stabilan i sportski kolektiv.

S obzirom na činjenicu da je Vojvodina dužna oko 4,8 miliona evra, Šćepanović kao prvi korak ističe dogovor sa poveriocima po planu koji će da se poštuje.

- Reč je o stabilnom finansijskom planu po kojem niko neće biti izigran. Klub bi po UPPR, odgovorno i planski, na pravi način uz odgovarajuću dinamiku rešio problem. To je način da se zaštitimo. Pokrenuli smo taj plan, ali on još nije usvojen. Smatram da nam predstoji najpre mesec dana „ozbiljnih rezova“ u klubu i donošenja odluka koje nisu ni malo lake, ali su neophodne. Jer, moramo da presečemo stvari koje nisu valjale.

On, takođe, naglašava da će u narednih mesec dana biti mnogo jasnije po raznim pitanjima u klubu, i hoće li Upravni odbor tada i usvojiti taj plan reorganizacije.

- Za sve to nam je potrebna i saglasnost poverilaca. To rade stručni ljudi, a naš cilj je da se klub što pre razduži. Po pitanju sticanja prihoda sve opcije su u varijanti, od donatora, sponzora, reklama, prodaje igrača... dakle, bilo koji model koji je validan i koji je po zakonu. U svemu tome, smatram, nema potrebe plašiti ljude sa stečajem. Klub nije u stečaju niti će otići. - zaključio je Šćepanović.


PLANSKI RAD

ŠĆEPANOVIĆ naglašava da je, s obzirom na to da je u klubu „alarmantna situacija“, potrebno da se svi mobilišu.

- Da se uzmemo u pamet u da kažemo šta i kako. Nije taj plan ništa od čega se ne može odustati. Međutim, najvažnija je planska reorganizacija i dogovor sa poveriocima - ističe Šćepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...