Press / Večernje novosti: Novi čelnici Vojvodine optužuju, Pavlović i Vuković kažu da nije bilo zloupotreba

Novi čelnici Vojvodine optužuju, Pavlović i Vuković kažu da nije bilo zloupotreba10.06.2014. 10:54

Večernje novosti(1)
N

ovo rukovodstvo Vojvodine optužilo je juče dvojicu bivših čelnika tog kluba, Zorana Pavlovića, predsednika, i Dragoslava Vukovića, potpredsednika UO da su, iako su bili u klasičnom sukobu interesa, sklopili ugovore štetne za staru damu srpskog fudbala ukupne vrednosti preko 600.000 evra!

Prema prvom, koji je sa tadašnjim generalnim sekretarom Vojvodine Radisavom Rabrenovićem, u ime agencije „Frends Fudbal Internešenel” iz Delavera, u martu ove godine potpisao Pavlović kao njen zastupnik, po 25 odsto od budućih transfera Mijata Gaćinovića i Srđana Babića, pripašće upravo toj agenciji. Reč je, precizira se u saopštenju, o nadoknadi pomenutoj agenciji, odnosno samom Pavloviću za „navodni dugovni iznos od 168.000 evra, po osnovu provizije koja mu navodno pripada za transfer Miroslava Stevanovića u špansku Sevilju”.

Drugi, za novu upravu Vojvodine takođe sporan ugovor, odnosi se na polovinu obeštećenja od budućeg transfera Sergeja Milinkovića Savića. Toliko će, naime, kada najdarovitiji junoša današnje Vojvodine bude prodat, po ugovoru potpisanom krajem aprila, pripasti Vukovićevoj kompaniji „Vuković 1967”. Ona je pravo na to dobila uplatom 360.000 evra na račun Vojvodine.

- Možda sve ovo ne bi bilo čudno da pomenuta lica u zaključivanju ugovora nisu učestvovala i sa druge strane, to jest sa strane kluba i to kao članovi UO, koji su na sednicama glasali upravo za njihovo zaključivanje, što predstavlja klasičan primer sukoba interesa – dodaje se u saopštenju Vojvodine.

Na drugoj strani, međutim, i Pavlović, i Vuković tvrde da ni o zloupotrebama, ni u sukobu interesa ne može da bude ni govora.

- Najpre, kada sam ugovor potpisao nisam bio ni u jednom organu kluba, predsednik UO sam postao 11. maja kada je, inače, i Vuković izabran za potpredsednika – kaže Pavlović za „Sport“. - A drugo, agencija koju zastupam i ja smo zaista posredovali u prodaji Stevanovića Sevilji za 1.4 miliona evra. Pošto Vojvodina nije mogla da isplati proviziju, sporazumeli smo se da se to uradi od budućih transfera Gaćinovića i Babića.

Procenat je, dodaje on, određen na osnovu procene njihove vrednosti na „Transfermarktu”, veb portalu specijalizovanom za transfere igrača širom planete. Oba, ugovora su, inače, potpisana u vreme kada je Vojvodina bila u blokadi i užurbano je tražen način da se finansijske teškoće premoste.

- Ja u ugovoru koji sam sklopio s Vojvodinom zaista ne vidim ništa sporno, posebno ako se ima na umu da je za otkup dela obeštećenja za Sergeja tada postojala još jedna ponuda, ali manja od moje – dodaje Vuković.

Kao obezbeđenje za oba ugovora, Vojvodina je, inače, dala menice. To ju je, kažu u novoj upravu, dovelo u svojevrsnu poziciju taoca, ali će ona, ipak, upotrebiti sva raspoloživa pravna sredstva da te ugovore obesnaži.


PRESUDA SMIRUJE TENZIJE

Konačnuodluku o tome da li je legalna stara uprava Vojvodine, na čelu se Pavlovićem, ili nova koju predvodi Hadži, Osnovni sud u Novom Sadu bi trebalo da donese na ročištu zakazanom za četvrtak. I jedna, i druga strana, kategorično, naglašava da veruje da će presuda biti u njihovu korist.


KASNE TRI ILI JEDNA PLATA

Novauprava Vojvodine staroj, inače, spočitava i da joj je, uz ostalo, ostavila blokadu računa od preko sto miliona dinara i neisplaćene plate igračima i službenicima kluba za tri meseca. Pavlović, međutim, tvrdi, da je, pre njegovog odlaska 16. maja, klub dugovao samo platu za april.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...