Press / Večernje novosti: Tadić: Osećaj igranja za Srbiju se ne može opisati

Tadić: Osećaj igranja za Srbiju se ne može opisati29.05.2014. 21:41

Večernje novosti(0)
D

UŠAN veliki je opčinio Holandiju, ali zasigurno i Evropu. Dušan Tadić je završio sezonu u Tventeu sa 15 golova i 16 asistencija, što je bilo dovoljno da se spisak zainteresovanih klubova ne može nabrojati na prste jedne ruke. A protiv Jamajke gol kao na malom fudbal, dribling, gol, pa opet asistencija.

- Zaista je iza mene ostala dobra sezona, moram da kažem da sam zadovoljan. Holandija je prava zemlja za afirmaciju, ja sam to iskoristio na najbolji način. I sada idem dalje - s osmehom konstatuje sjajni igrač sredine terena.

Gde dalje?

- Verovali ili ne, ali zaista u ovom trenutku to ne znam. Verovatno idem, ali ću tek posle turneje razmišljati o tome.

Italija, Španija, Engleska, Nemačka?

- Mislim da bih u svakoj od tih zemalja imao šta da pokažem. Bitno je da izaberem klub sa visokim ambicijama u kome bih igrao i nadograđivao se. U fudbalu se uvek može više i bolje, toga sam svestan, tako se i ponašam.

I u reprezentaciji ste postali igrač bez koga se ne može?

- Dobro, sada sam već starosedelac. Prija mi igra za državni tim, a imamo sastav za respekt.

Čini se da se najzad osećate svoj na svome, jedno vreme kod Mihajlovića niste bili u prvom planu?

- Ne, uvek sam se u reprezentaciji osećao komotno - kao iz topa će Tadić. - Tako je bilo i kod Mihe i kada sam manje igrao. Ništa se nije promenilo i sada kada sam standardan. Jednostavo, igrati za Srbiju je osećaj koji se ne da opisati.

Jamajka je prošla, Panama dolazi?

- Pobeda na startu turneje zacelo nam donosi sigurnost i samopouzdanje, mada ostaje mali žal što nismo postigli još neki gol.

Vi jeste, i to kakav gol - prekidamo Tadića.

- Pa, dobro, lep je bio, finta, precizan šut. Volim da se nadigravam, lepota fudbala i jeste u driblingu, asistenciji, golu.

Dobro, da se vratimo na Panamu, u subotu od 2.00 po srpskom vremenu neće biti lako?

- Biće teško. Još je nismo upoznali, ali na FIFA rang-listi je u rangu s nama. I znamo da su u nadoknadi vremena izgubili mogućnost da igraju na Mundijalu. Dobićemo informacije o njihovoj igri, ali mislim da je važnija naša.

A onda Brazil, glavom i bradom?

- Utakmica svih utakmica - i opet osmeh na Dušanovom licu. - A igrati protiv Brazila u Brazilu, e to donosi poseban pečat u karijeri. Bićemo spremni za Skolarijevu četu, odmorili smo se, navikli se na klimu i vremensku razliku i nema razloga da tražimo alibi. Mislim da možemo da se nadigravamo i sa Brazilom, a kakav će rezultat biti, ne bih se usudio da prognoziram. Želja mi je da svi zajedno odigramo kako znamo i umemo, pa šta bude - završava ovaj razgovor Dušan Tadić.


PANAMCI SNIMALI

"ORLOVI" su u četvrtak trenirali u kampu Čikago fajer soker kluba, na travnatom pomoćnom terenu koji nije baš reprezentativan. Drugi teren je od veštačke trave. Izabranici Ljubinka Drulovića treniraće i danas, verovatno na glavnom terenu "Tojota park" stadiona. Trening je za novinare bio otvoren 15 minuta, pa smo mogli samo da vidimo zagrevanje i razgibavanje, baš kao i dvojac iz Paname. Naime, novinar i kamerman su se naoštrili da snime mnogo toga, ali su i oni morali da napuste teren posle četvrt sata.


MORAMO NA EP

OVA turneja trebalo bi da trasira put za evropske kvalifikacije?

- Nema tu mnogo mudrovanja. Imamo sjajnu ekipu koja, jednostavno, mora da se plasira na EP u Francuskoj. Verujem da tako razmišljaju i ostali reprezentativci, jer zaista verujemo jedni u druge i znamo da nam je mesto na evropskom sajmu fudbala - jasan je Tadić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...