Press / Večernje novosti: Pekarićeva drama sa srećnim krajem

Pekarićeva drama sa srećnim krajem21.05.2014. 21:39

Večernje novosti(0)
K

ADA su ga u najkritičnijem danu zaustavili i uz komandu "rikverc", vratili sa puta od Novog Sada ka vodom opkoljenom Obrenovcu, za Nina Pekarića, fudbalera Vojvodine, počela je trodnevna drama.

Jer, bio je nameren da najmilije izvuče iz opasnosti, iz njegovog grada, ali to se, jednostavno, nije moglo u sopstvenoj režiji.

- Sve je u redu, svi su dobro i na sigurnom, tu kod mene u Novom Sadu - kaže Pekarić. - Još uvek smo pod stresom i supruga Neda i ja, jer su nam u Obrenovcu, odakle smo oboje, bili ostali roditelji, rodbina, kumovi, prijatelji... Veći deo života smo proveli u Obrenovcu i mislima i srcem smo bili uz naše najmilije i bivše sugrađane. Neopisivo je kada je čovek svestan užasa i šta se događa, a s druge strane nemoćan. Bili smo u stalnom kontaktu mobilnim telefonima, a da ne govorim kakve su se misli rađale dok su veze bile u prekidu i kada nismo mogli da se bar čujemo.

Rasplet sa optimističkim vestima usledio je u subotu uveče, kada su Pekarićevi mlađi brat i sestra, Jasmin i Jasmina, uspeli da se evakuišu i jave se iz Beograda. Odmah ih je prebacio kod sebe u Novi Sad, ali su u Obrenovcu ostali roditelji, tast, tašta, šurak, kumovi... i najstariji brat Dino sa porodicom.

- Kuće mojih i ženinih roditelja nisu bile pod vodom, jer se nalaze u delu gde su helikopteri sletali i pomagali najugroženijima. Međutim, brat Dino, sa suprugom i dvoje male dece ostao je zarobljen u zgradi čiji je prvi sprat bio poplavljen. Oni su na trećem spratu, ali bez vode i struje. Situacija užasa, linije u prekidu a supruga i ja sve vreme uz televizor i radio pratimo dešavanja, čekamo nove vesti da već jednom čujemo kako opasnosti više nema. Naravno, nisam išao na treninge a saigrači i svi u klubu su mi pružali podršku i stavili sve svoje na raspolaganje da mi nesebično pomognu. U nedelju popodne brat Dino se napokon javio da su svi dobro i da dođem po njih u Beograd, a moji i ženini roditelji i brat su napustili naselje tek kada je usledilo naređenje za hitnu evakuaciju - u dahu priča Pekarić.

Iskusni, stameni štoper, "apsolutni sportista", ne krije da mu je laknulo tek kada je čuo da su se i mnogobrojni prijatelji i rodbina izvukli iz Obrenovca i da su na bezbednom.

- Supruga i ja smo još pod stresom i zaista smo preživeli haos u glavi, a možemo samo da zamislimo kako je bilo našima i svim ljudima u užasu i pravom vodenom paklu. Saosećamo sa svima njima i malo je reći da nam je žao šta su sve preživeli žitelji raznih mesta i gradova u Srbiji i Bosni. S druge strane, pokazalo se kakav duh i ogromno srce imaju naši ljudi, od volontera do spasilaca kao i svi koji pomažu i solidarišu se - završio je ovu oporu priču Nino Pekarić.


SVI NA BEZBEDNOM

NINO Pekarić je u svoj stan u Kisačkoj ulici u Novom Sadu i u kuću prijatelja u Rakovcu smestio 11 članova njegove i ženine porodice.

- Najbitnije je da su tu, na bezbednom i da su dobro kao i naši prijatelji, kumovi i rodbina, a posle ćemo videti. Sva ta šteta će da se nadoknadi i o tome ne razmišljamo - kaže Pekarić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...