Press / Dnevnik: FK Vojvodina: Rukovodstvo ruši regularnost

FK Vojvodina: Rukovodstvo ruši regularnost09.05.2014. 01:16

Dnevnik(1)
N

a predstojećoj Izbornoj skupštini FK Vojvodina, zakazanoj za nedelju 11. maja, po mišljenju dobrog dela sportske javnosti u Novom Sadu, kao i članova Nadzornog odbora i još uvek aktuelne Skupštine novosadskog superligaša, sprema se nelegalan izbor novog predsednika Upravnog odbora, a potom i ostalih organa kluba.

Kakav se scenario sprema, objašnjava za naš list advokat Đorđe Nedeljkov, aktuelni predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina i pisac važećeg Statuta i poslovnika o radu kluba.

- Po Statutu, predsednika kluba bira stari saziv Skupštine, a novoizabrani predsednik ima mandat da predloži članove Upravnog odbora i 16 novih članova Skupštine kluba. Međutim, aktuelno rukovodstvo je, grubo kršeći Statut, na nelegalan način već izabralo 16 novih članova Skupštine, a legalnim članovima, čiji mandat i dalje traje, nisu poslali pozive za nedeljnu skupštinu. Takođe, oni žele da zasedanje bude zatvoreno za javnost, bez prisustva medija. Oni hoće da na brzinu, bez svedoka, ozvaniče svoje nelegalne radnje. Ni to nije moguće: po Statutu, sednica Skupštine ne može da bude zatvorena za javnost, već otvorena i javna. Nikada do sada nije bilo za javnost zatvorene skupštine. To je režija Milana Čabrića i Radisava Rabrenovića, koji žele da nelegalno proguraju Zorana Pavlovića za novog predsednika Upravnog odbora Vojvodine - tvrdi Đorđe Nedeljkov.

Od nekolicine članova starog i važećeg saziva Skupštine FK Vojvodina smo dobili potvrde da nisu dobili pozive za nedeljno zasedanje. Oni tvrde da im mandat u Skupštini traje do 13. avgusta ove godine, ali da su nelegalno iz nje isključeni, kako bi Pavlović na silu bio izabran za novog predsednika kluba uz pomoć glasova “lojalnih”, ali onih delegata koji po Statutu ne mogu da budu u Skupštini. Prosto rečeno, žele da nelegalno “namaknu” većinu. Zbog svega navedenog, kako kaže Đorđe Nedeljkov, on i nekoliko članova Nadzornog odbora će preduzeti odgovarajuće korake.

- Nadzorni odbor će već danas poslati dopis Ministarstvu omladine i sporta, koje je nadležno za rešavanje statutarnih problema u klubovima, da se u FK Vojvodina sprema nelegalan izbor predsednika Upravnog odbora, uz kršenje Statuta. Takođe, pokrenućemo upravni postupak za poništenje svih odluka ukoliko se nedeljna skupština održi na nelegalan način, a o svemu ćemo obavestiti i Zajednicu superligaša i Fudbalski savez Srbije – najavio je Nedeljkov, uz pitanje:

- Zar Novi Sad nema sposobnog čoveka koji bi stao na čelo Vojvodine, pa treba da dovodimo čoveka iz Beograda da bude predsednik novosadskog kluba?

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...