Press / Večernje novosti: Ispraćaj Boškova uz tamburaše

Ispraćaj Boškova uz tamburaše29.04.2014. 12:21

Večernje novosti(0)
O

TIŠAO je gospodar fudbala. Za Vujadinom Boškovim, jednom od najvećih legendi srpskog fudbala i, sasvim izvesno, jednim od najboljih igrača i trenera u 100-godišnjoj istoriji njegove Vojvodine, žali fudbalska planeta.

- Veliki čovek, veliki fudbaler, veliki trener i još veći prijatelj - ne krije žal za gubitkom Ilija Pantelić, legenadarni golman prve šampionske generacije Vojvodine. - Bio mi je kao stariji brat. Obilazio sam ga redovno u njegovim najtežim trenucima i sigurno je da će mi mnogo nedostajati. Naučio sam od njega mnogo, i neću da tajim, mnogo toga i sprovodio u svom, evo, 50-godišnjem radu u fudbalu. Mnogo mu hvala i slava mu za sve što je učinio za Vojvodinu, za grad Novi Sad, Srbiju, Jugoslaviju, Evropu i ceo svet.

U klupske prostorije Novosađana telegrami saučešća stižu sa svih strana, od klubova i sportskih prijatelja iz Srbije, regiona, Evrope i sveta. U Vojvodini potvrđuju da su u stalnom kontaktu sa Jelenom Boškov, suprugom pokojnog Vujadina, kao i da su se izrazima saučešća obratili Emilio Butragenjo, Santiljana, Del Boske, Roberto Vijali, Siniša Mihajlović... i najavili dolazak na oproštaj od legende.

- Mnogo mi je žao. Izgubili smo velikog čoveka. Tužan sam, jer mi je Vujke, veliko ime srpskog fudbala, bio i trener i učitelj. Među stativama reprezentacije stajao sam u dva navrata kada je on vodio „plave“, samostalno i u komisiji. Nikad neću zaboraviti način na koji se šalio i brigu koju je vodio o nama, igračima - priča Aleksandar Kocić.

Vujadin Boškov preminuo je u nedelju, 27. aprila u 83. godini, a biće sahranjen sutra, 30. aprila u 14.00 u njegovom rodnom Begeču kraj Novog Sada. Istog dana u 11.00 u fudbalskom centru koji nosi njegovo ime, održaće se komemorativna sednica.

Danas će od 8.00 do petka, 2. maja, u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ biti otvorena knjiga žalosti. Kako su potvrdili u Vojvodini, njegov kovčeg će biti prekriven crveno-belom zastavom, a po želji supruge Jelene, ispratiće ga tamburaši pesmama koje je najviše voleo, „Tiho noći...“ i „Kad sam bio mlađan lovac ja...“


SAUČEŠĆE REALA

NA internet prezentaciji madridskog Reala, koji je vodio od 1979. do 1982. godine, istaknuto je sećanje na Vujadina Boškova sa fotografijom iz tog vremena i izjavama saučešća njegovoj porodici.

- Mnogo žalimo zbog gubitka i sa mnogo emocija sećamo se poštovanog Boškova, ne samo kod nas, nego u čitavom svetu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...