Press / Večernje novosti: Odlaskom Vranješa zadovoljni i Vojvodina i igrač

Odlaskom Vranješa zadovoljni i Vojvodina i igrač26.02.2014. 07:38

Večernje novosti(7)
S

tojan Vranješ (27), poslovođa novosadskog superligaša od danas je član Lehije iz Gdanjska, desetoplasirane ekipe u Ekstraklasi, s kojom je potpisao ugovor na tri i po godine. To je potvrdio Zoran Pavlović, sportski menadžer tima sa "Karađorđa" i naglasio da je Vojvodina juče sklopila ugovor sa Poljacima na relaciji klub-klub.

- Vranješ je u ponedeljak popodne prošao lekarske preglede u Gdanjsku, zadovoljio uslove koje je tražio njegov novi klub i u kasnim večernjim časovima potpisao ugovor koji je naša Uprava, koja je prethodno dala saglasnost, jutros verifikovala - kaže Pavlović. - Naš dojučerašnji igrač je svakako zadovoljan ponuđenim uslovima, jednako kao i Vojvodina po pitanju obeštećenja, koje će, međutim, ostati u domenu poslovne tajne. Sve je, naravno, odrađeno uz zeleno svetlo Branka Babića, šefa stručnog štaba, a očekujemo da svi naši simpatizeri imaju razumevanja i da shvate finansijsku situaciju u klubu.

Branko Babić, šef struke Novosađana, smatra da će odlaskom Vranješa šansu dobiti mladi fudbaleri koji igraju u srednjem redu, što je, uostalom, i opredeljenje kluba.

- Šta reći na pitanje koliko će nam Vranješ nedostajati u igri. Za ovo kratko vreme nisam ni imao priliku da vidim i "izmerim" koliko je to, ali je jasno da se u tim vraća Marko Poletanović, naš srednjak koji je odradio "karton pauzu" od jesenas. Takođe, imamo mi mladih igrača u sredini terena i vraćamo se na početak i istu priču zasnovanu na klupskoj politici da talenti dobijaju više šansi. Tako će ovo biti prilika za njih da se istaknu - objasnio je Babić.

Pre dve nedelje član Lehje u Gdanjsku postao je i Nikola Leković, takođe bivši fudbaler Vojvodine, koji je igrao na poziciji levog beka.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...