Press / Večernje novosti: Babić: Eksperimentišemo, tražimo pravi tim, siguran sam da smo na dobrom putu

Babić: Eksperimentišemo, tražimo pravi tim, siguran sam da smo na dobrom putu30.01.2014. 20:35

Večernje novosti(0)
F

UDBALERI Vojvodine su u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj zabeležili remi bez pogodaka sa ruskim premijerligašom Tomom iz Tomska.

Taj trening meč je, po rečima Branka Babića, stratega novosadskog superligaša, bio veoma borben sa mnogo trčanja, discipline u igri, ali i bez ozbiljnijih šansi sa obe strane.

Njegov tim je pokazao da je tehnički dominantniji i većim delom susreta fudbaleri Vojvodine su kontrolisali igru i imali loptu u svom posedu, međutim, izostale su šanse i golovi.

- Zadovoljan sam izdanjem Vojvodine u prijateljskom meču sa ekipom iz Sibira - kaže trener Babić. - Igrali smo protiv veoma čvrste ekipe, ali me raduje to što su moji igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice. Svih 90 minuta bili su na visini zadatka, a jedino su nedostajali golovi. Nismo stvorili nijednu ozbiljnu šansu i sve je u toj fazi dolazilo kao plod jedne, blago rečeno, konfuzije. Ipak, mi smo tek na polovini priprema i još eksperimentišemo, tražimo pravi tim. Siguran sam da smo na dobrom putu, a da li sam u pravu, pokazaće naredne utakmice.

Dan posle utakmice protiv ruskog Toma fudbaleri Vojvodine proveli su trenirajući u teretani, a nakon odrađenih 45 minuta vežbi snage izašli su na plažu ispred hotela "Kristal Tat bič", na kojoj su trčali po pesku i potom se kupali u moru.

Zdravstvena situacija u taboru novosadskog superligaša je zadovoljavajuća. Nema teže povređenih igrača, a od povrede se uspešno oporavlja Janko Tumbasević. Povratnik među crveno-bele Nino Pekarić ima malo problema sa zadnjom ložom, pa mu je medicinski tim Vojvodine prepisao odgovarajuću terpiju.


ČESI NA REDU

EKIPA Vojvodine bi po planu u petak trebalo da odigra treći kontrolni meč na pripremama u Turskoj. Rival je Sigma Olomouc, protivnik po meri s obzirom na to da je reč o češkom timu koji ne poznaje pojam "prijateljska utakmica" i u svaki susret ulaze podjednako angažovano, disciplinovano i na granici žutog kartona.

Najbolji strelac ekipe u jesenjem delu Gambrinus lige je visoki centarfor Martin Doležal, koji je postigao osam golova. Sigma trenutno zauzima deveto mesto na tabeli češkog prvenstva.

Utakmica Vojvodina - Sigma igra se u Kemeru, a početak je zakazan je za 14 časova po srpskom vremenu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...